Спорт

KK “BIJELA” PRIREDILA DOČEK NEMANJI MIKULIĆU

Karatisti trofejnog kluba „Bijela“ sinoć su priredili doček za Nemanju Mikulića(16), koji je kao član reprezentacije CG u borbama u kategoriji do 57 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Čileu osvojio bronzanu medalju.

Sretan sam i ponosan što su me drugari ovako dočekali u sali gdje je počela moja karijera, kazao je Nemanja Mikulić:
-Hvala mojim drugarima na dočeku. Osvojio sam medalju koja sija zlatnim sjajem. Da sam malo bio obazrivi protiv protivnika iz Turske Fatika Enesa Kurta možda sam mogao postići i više. Medalja je veliki uspjeh i ponosan sam na rezultat ali i na moje mlađe drugare koji su me ovako dočekali, kazao je Mikulić.
Na takmičenju je učestvovalo 96 selekcija sa 1. 557 takmičara. U Nemanjinoj kategori bio je 41 borac iz isto toliko zemalja.
– Crna Gora je učestvovala sa 18 takmičara i nastup na šampionatu završila na 13 mjestu. Ponosan sam što je moj kolega Bojan Bošković u juniorskoj konkurenciji bio prvi. Hvala drugovima iz reprezentacije, presjedniku Saveza Ivanu Krstajiću i selektoru Žarku Rakoviću, ali i ljudima iz opštine Herceg Novi koji su mi pomogli finasijski  i pomogli Savezu da se plati skup put do Čilea. Posebno hvala mom ocu Slađanu koji mi je bio prvi trener i koji me usmjerio na pravi put , kazao je mladi Mikulić.
Trener KK “Bijela” Marko Bulajić ponosan je na Nemanju i ističe da će to biti podstrek za još jači i bolji rad .
-Hvala našem Nemanji jer ova djeca koja treniraju i novi članovi koji će stići u naš klub imaju na koga da se ugledaju.
I sestra Nemljanina Sofija ponosna je na brata:
– Čestitam i Bojanu Boškoviću oni su naš ponos i uzor, rekla Sofija koja kao i Nemanja trenira karate.
Radost sa svojim klupskim drugom podijelila je i Jovana Damjanović najbolja takmičarka KK „Bijela“
-Dobro je imati ovakvog borca i druga u svom klubu. Od srca mu čestitam. Mi karatisti znamo koliko je znoja i truda potrebno za ovakav uspjeh.Nemanjina medalja je veoma važna i za nas i za naš klub., istakla je Damjanović.
Za Nemanjinog oca Slađana Mikulića koji mu je i trener cilj je da iz njega izvuče maksimum:
-Ponosan sam na Nemanju i njegove rezulate. Ali on može i više. Hvala svima , a posebno ljudima iz Opštine koji su mi pomogli da svoju viziju karate sporta u ovom gradu realizujemo,  kazao je Mikulić.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close