ДруштвоКултура

KNJIGA „KAD DODIRNEŠ DNO“ U SLAVU ŽIVOTA

Drugo izdanje knjige “Kad dodirneš dno” autora Josipa Tripovića, predstavljena je sinoć u foajeu Dvorane Park, i još jednom je knjiga  pokazala kolika može biti snaga čovjeka uz snažan duh i blagorodnu dušu.

Knjigu o hrabrosti i istrajnosti, o pretrpljenom bolu, zbog pogrešne ljekarske dijagnoze, o porodici i prijateljima, o trenucima nade i posrnuća tokom sedmogodišnjeg liječenja, predstavili su autor Josip Tripović i dr Igor Lakić profesor engleskog jezika i književnosti, i kako je sam rekao Josipov prijatelj.
On je istakao da se knjiga opire žanrovskoj klasifikaciji, ali je i najmanje bitno da li je riječ o romanu, autobiografiji ili nečem trećem – suštinski ona ostaje iskrena i „nevjerovatna ispovjest koja govori o jednom užasno bolnom periodu života jednog čovjeka, a istovremeno nudi ljudima ohrabrenje i podsticaj da onda kada im je najteže i kada misle da nema izlaza, znaju da izlaza ima i da postoji uvijek neka nit koja nas veže za život.“
Za Josipa Tripovića pokretačka nit su bila njegova djeca, istakao je Lakić, a pomisao na njih ga je tjerala da poslije svake od operacija ustaje i kreće dalje, tako da je knjiga slavljenje života samog.
Josip Tripović, objasnio je, da je objavljivanjem knjige želio da svoje životno iskustvo podijeli sa svim ljudima koji su imali ili će imati slične probleme – motivišući ih da nikada ne posustanu.
Knjiga je napisana iz duše, i zato je dobila na značaju uvjeren je Tripović. Ona primjerom uči ljude da budu pozitivni i da praštaju. Tripović naime nigdje nije napisao imena i prezimena doktora koji su ga pogrešno liječili, nema ni naziva medicinskih ustanova, a nema ni osude.
Tripović priprema i treće izdanje ovog naslova koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U međuvremenu počeo je da slika. Bavi se onim što ga raduje, što voli, i može priznati sebi, kao što mu priznaju drugi, izv svoje životne bitke izašao je kao pobjednik!

Na sinoćnjoj promociji odlomke iz knjige su čitali Nemanja Tripović i Miomir Đurović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close