Култура

KNJIŽEVNI OPUS OLIVERE DOKLESTIĆ PRED PUBLIKOM U BUDVI 27. MARTA

Veče posvećeno književnom stvaralaštvu naše sugrađanke Olivere Doklestić biće održano u Budvi u press sali Hotela „Tre cane“ 27. marta.

Program organizuje  budvanski i “Art press” a  voditelj je  novinar i  publicita Ranko Pavićević.  Početak programa je u 19 sati.  O književnim djelima, proznom stvaralaštvu, romanima i provjetkama Olivere Doklestić, govoriće Dr Sofija Kalezić i Dr Andrijana Nikolić.

Podsjetićemo, Olivera ističe da je ljubav ka pisanju njegovala još od školskih dana, a prvi put je i javnosti to pokazala  kroz seriju emisija „Obično o neobičnim ljudima“  i “Davno je bilo to“ koje je pripremala za program Radio Herceg Novog.  Te priče sabrane su u zbirku „Prašine koraci“ a uslijedila je zbirka poezije , “Kap po kap”, potom tri novele „Sofijine kćeri“  onda opet poetska zbirka . “Opunomoćeni zapis”,  pa prozna “Između kamena i vode”. “A ja bih samo da sa tobom ćutim”, zbirka poezije, prethodila je  esejima i putopisima  “Crno-bijeli gradovi” i   prvom romanu  “Četvrta dimenzija” nakon koga je Doklestić objavila knjigu  “Šapatom”.

Olivera Doklestić član je UKCG.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close