ИздвојеноПолитика

KOALICIJA NA VLASTI “OJAČAVA” REDOVE

Koalicija na vlasti koja je formirana prije nešto više od godinu, nakon vanrednih lokalnih izbora u Herceg Novom, a koju čine Demokrate, DF, Novska lista, SNP, SDP i URA, prema najavama biće “pojačana”  i Građanskom listom za Herceg Novi – Mišo Škobalj, koja ima jednog odbornika u Skupštini opštine. Vladajuća koalicija bi tada imala 20 od ukupno 34 odbornika. Prema riječima predsjednika Opštine Stevana Katića predstavnici Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj i Novske liste  pregovaraju o potpisivanju sporazuma o političkoj saradnji.

Aleksandar Škobalj – odbornik Građanske liste nam je potvrdio da sa Novskom listom dogovaraju saradnju ali do potpisivanja sporazuma još uvijek nije došlo.

-Još nismo definisali okvir budućeg sporazuma, ali svakako ćemo obavijestiti javnost kada do toga dođe- kazao je kratko Škobalj.

Podsjećamo, na izborima koji su održani 7. maja prošle godine Demokrate su osvojile devet mandata, DF četiri, Novska lista tri mandata, SNP- dva i koalicija SDP-URA jedan mandant. Nakon 15-ak dana dogovorena je koalicija a 26. maja za predsjednika SO Herceg Novi izabran je Miloš Bigović iz DF. Stevan Katić, predsjednik novskih Demokrata, je imenovan za predsjednika Opštine 8. juna.

U lokalnom parlamentu DPS ima 12 odbornika, SD, Grupa birača Izbor i Građanska lista za Herceg Novi -Mišo Škobalj po jednog odbornika.

Predsejdnik Katić je kazao da je zadovoljan funkcionisanjem koalicije u protekloj godini te da su sve odluke donosili jednoglasno.

-Nadam se da će tako biti i ubuduće, jer najvažnije je da se radi domaćinski, da svi imaju iskren odnos i da je svima interes grada najvažniji – kazao je Katić.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close