ДруштвоИздвојено

KOLEKTOR, POSTROJENJE U NEMILOJ I PUP, PROJEKTI KOJI MORAJU BITI ZAVRŠENI U 2017. GODINI

Završetak projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na području naše opštine, puštanje u rad fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj i izrada Prostorno-urbanističkog plana prioriteti su lokalne uprave u 2017. godini.

Po ocjeni v.d. predsjednika opštine Dragana Jankovića to su projekti koji moraju biti završeni, bez obzira ko vrši vlast u Herceg Novom.

– Realizacijom projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže i fabrike za prečišćavenje otpadnih voda biće riješeno vitalno pitanje zbrinjavanja otpadnih voda, što će značajno doprinijeti čistoći našeg zaliva, a tako i opštem kvalitetu života građana u Herceg Novom i razvoju u skladu sa principima održivog razvoja i zaštite životne sredine. Donošenje Prostorno-urbanističkog plana zakonska je obaveza lokalne uprave i preduslov za izradu akata nižeg reda u oblasti prostornog planiranja, te samim tim i preduslov za dalji razvoj naše opštine –kazao je Janković. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/01/777049.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda su dva povezana projekta  i finansiraju se iz kredita njemačke KfW banke,  sredstava Opštine Herceg Novi i Vlade Crne Gore. Njihova ukupna vrijednost je 27, 3 miliona eura, od čega je cijena postrojenja 8, 8 miliona eura.

-Izradu prostorno-urbanističkog plana finansira Opština Herceg Novi iz sopstvenih prihoda, za šta je budžetom opredijeljeno je 300.000 eura – podsjetio je Janković.

Na pitanje da li aktuelna politička situacija u gradu, izlazak “Izbora” iz koalicije i pokretanje inicijatve za skraćenje mandata aktuelnom skupštinskom sazivu, kao i činjenica da nije usvojen budžet za 2017. godinu, može da utiče na konačnu realizaciju tih projekata, Janković  smatra da su to projekti koji moraju biti završeni, bez obzira ko vrši vlast u Herceg Novom.

-Sigurno je da je budžet akt koji je neophodan za normalno funkcionisanje lokalne uprave. Budžet za 2017. godinu je u završnoj fazi pripreme i kada se steknu uslovi on će biti dat u skupštinusku proceduru. Kada će se steći uslovi za njegovo usvajanje ne zavisi od izvršne vlasti –zaključio je v.d. predsjednika Opštine.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close