ДруштвоКултура

KOLONIJA SVETI VASILIJE OSTROŠKI – KULTURNI SADRŽAJI I VAN TAKOZVANOG ŠPICA SEZONE

Premda će likovna kolonija “Sveti Vasilije Ostroški” u Baošićima raditi do 17. septembra sinoć je organizovana prezentacija radova nastalih u ovogodišnja tri saziva. Program je priređen u sali Mjesne zajednice zbog kiše, a uz autore i organizatore kolonije prisustvovali su i konzul Srbije Zoran Dojčinović i predstavnica opštine Herceg Novi dr Tamara Vujović.

Predsjednica kolonije slikarka Mila Vico Jovanović i potpredsjednica Marija Zdravković govorile su o radu i pratećim sadržajima ovogodišnje kolonije, prvenstveno radionici za djecu, o planovima da sledeće godine organizuju malu školu ikonopisanja, kao i o dvije  humanitarne aukcije u Tivtu i Herceg Novom za djecu oboljelu od raka i za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.

Za doprinos radu kolonije uručene su zahvalnice- blagodarnice  opštinama Herceg Novi i Tivat, Generalnom konzulatu Srbije, preduzeću Carine vlasnika Čeda Popovića, Radio Herceg Novom, svešteniku Radovanu Tomoviću, monahu Zosimi, djeci Aleksi Budimiroviću i Jovanu i Uni Đorđević…

Dr Tamara Vujović podsjetila je da  Opština Herceg Novi snažno podržava  projekte iz kulture želeći da ih podigne na još viši nivo.

– Kulturu tretiramo kao jedan od temelja i najvažnijih resursa  Herceg Novog  rekla je Vujović i dodala da uz sve likovna kolonija u Baošićima ima značaj jer potvrđuje da dobre sadržaje  možemo imati i izvan takozvanog špica turističke sezone.

Konzul Srbije Zoran Dojčinović obećao je nastavak saradnje a otac Radovan naglasio da je riječ o koloniji koja raste uz žrtvovanje ali i uz dragocjenu slogu i strpljenje.

U Koloniji su ove godine radili: Tajana Kajtez, Marija Nikolić; Zinaida Matosjan iz  Gruzije, Ivan Milenkovic, Biljana Milenkovic, Darko Omčikus, Stefanija Veljkovic, Dragiša Marinkovic, Ivana Milev i Marija Zdravković.

Jedna slika biće, kao i  prošle godine, poklonjena Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj.

Završni četvrti saziv ovogodišnje kolonije Sv Vasilije Ostroški počinje danas.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close