ДруштвоИздвојено

KOMPANIJA COSMETICS DONIRALA KOLPOSKOP HERCEGNOVSKOM DOMU ZDRAVLJA

Hercegnovski Dom zdravlja danas je dobio vrijednu donaciju – video kolposkop, dar kompanije “MPM Cosmetics” iz Podgorice. Aparat nove generacije biće u upotrebi od naredne sedmice u Dispanzeru za žene.

Unaprijeđenje zdrastvene zaštite žena bila je ideja vodilja humanitarne akcije “Njena smo podrška” kompanije Cosmetics koja se današnjom donacijom i završava, kazala je Pr kompanije Jelena Novaković

-Na početku kampanje smo napravili analizu kojim zdrastvenim ustanovama je potrebna podrška, a humanitarna aktivnost je bila usmjerena ženi i poboljšanju njene zdrastvene zaštite. Akcija je trajala tokom 2016. godine i njom smo omogućili niz donacija domovima zdravlja u Crnoj Gori. Osjećamo se ispunjeno kada se ovakav posao završi naročito kada se radi o humanitarnom radu. Već u februaru nastavljamo sa novom akcijom “Osmjeh na licu radost u srcu”, koja će biti usmjerena resursnim centrima “Prvi jun” u Podgorici, zatim “Dr Peruta Ivanović” u Kotoru, a podržaćemo i djecu u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj. Pozivam i sada naše vjerne potrošače da i dalje budu uz nas kako bismo mogli da ostvarimo sve humanitarne ciljeve, istakla je Novaković.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/01/IMG_20170126_112245.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Video kolposkop je vrijedan 4 400 eura, a prema riječima Pr Cosmeticsa, tokom čitave kampanje donirali su preko 50 hiljada eura. Savremeni aparat bio je zaista potreban Dispanzeru za žene u Novom i sigurno će olakšati i unaprijediti rad ljekara, uz zahvalnost je istakao Radivoje Božović direktor Doma zdravlja u našem gradu

-Aparat će poslužiti za podizanje primarnog nivoa zaštite žena, vrlo značajne populacije u Crnoj Gori ali i u Herceg Novom. Naša želja je da unaprijedimo upravo ovu službu, imamo stručni kadar u kojem su dr Alenka Srdanović, koja je stalno zaposlena, a tu su i ginekolozi su dr Bulatović i dr Čolaković. U dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva izdvojena su sredstva iz kapitalnog budžeta na nivou Crne Gore za zdrastvene ustanove. Mi smo već spremili dopis i nadamo se da ćemo uspjeti da obezbjedimo mamograf koji je veoma potreban, kao i određen broj drugih aparata. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da su sredstva izdvojena i da će novski Dom zdravlja dobiti određeni dio jer imamo punu podršku Ministarstva i Fonda, istakao je Božović.

Za donaciju je uvijek parvo vrijeme a naročito ako ovakav aparat dođe u nedelji prevencije raka grlića materice, sa zadovoljstvom je istakla dr Alenka Srdanović, ginekolog – akušer:

-Na svjetskom nivou se radi na prevenciji ove bolesti, a ona se sastoji iz uzimanja papa testa i kolposkopskog pregleda. Posjedovali smo stariji model kolposkopa, ali nam je ovaj video kolposkop odlično došao za dalje preglede, koji će sigurno podići nivo zdrastvene zaštite i poboljšati dijagnostiku, zaključila je dr Srdanović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close