Туризам

KOMPLEKS LAZURE U PUNOM KAPACITETU DO SEZONE 2021. GODINE

Jedan od malorojnih hercegnovskih hotela koji vrata ne zatvara tokom zime je i kompleks Lazure Hotel & Marina u Meljinama za kojim je druga po redu uspješna sezona.

Hotel sa pet zvjezdica  koji ima 24 luksuzne sobe, nekoliko restorana, dvije recepcije, vinski bar, spa centar,  je otvoren  posledenjeg avgustovskog dana prošle godine a svojom autentičnošću i luksuzom odmah je privukao pažnju gostiju iz cijelog svijeta.

Izvršna direktorka Ana Martinova kaže da je glavna sezona počela dosta rano, u aprilu, te da je bila prilično zahtjevna, ali po svim parametrima veoma kvalitetno i uspješno realizovana.

-Naši hotelski kapaciteti su bili gotovo 100% popunjeni od početka maja do sredine oktobra mjeseca. Do sada smo organizovali i realizovali dvocifren broj vjenčanja.

U julu smo doveli u Herceg-Novi i Crnu Goru turu Mercedes AMG-a (Emotions Tour) koju ova prestižna kuća organizuje za svoje VIP klijente iz cijelog svijeta.  Istog mjeseca smo bili domaćini 3 ture Yach Week-a, internacionalno poznate ture za zaljubljenike u vjetar i more, gdje smo smestili njihove plovila u Marini i organizovali tri  gala večere u našem restoranu za više od 400 učesnika-navodi Martinova.

Kompanija je zajedno sa Triatlon Klubom HN organizovala prvi Novski Aquatlon, koji  je bio veoma uspešan i privukao je i decu i odrasle koji se bave plivanjem I trcanjem.

-U saradnji sa TO Herceg-Novi organizovali smo nekoliko domaćih i međunarodnih regata. Ovog oktobra smo uspješno realizovali brojne korporativne proslave i događaje, kojih će biti još više tokom decembra.  Trenutno se pripremamo i radimo na događajima i vjenčanjima za 2020. i 2021. godinu. Već sada planiramo ponovnu organizaciju Sajma vina za rano proljeće naredne godine, kao i brojne gastro događaje posvećene desertima i posebnim prilikama –najavljuje Martinova.

Posebnu pažnju posvećuju aktivnostima u SPA centru, koji je otvoren kako za goste hotela tako i za Novljane.

-Zbog toga smo pripremili specijalne promo ponude kao što su SPA veče i SPA vikendi.  U našem SPA centru aktivno promovišemo zdrav način života pa pozivamo sugrađane da se pridruže našim grupnim treninzima poput zumbe, joge ili TRX.

Izgradnja nove zgrade hotela i apartmana, sa 108 smještajnih jedinica,  nastavlja se prema planiranom rasporedu.

-Spolja zgrada ce biti zavrsena do sljedeće sezone, dok će radovi na unutrašnjosti trajati još oko šest mjeseci, tako da će hotel biti spreman dočekati prve goste tek za sezonu 2021. godine-kaže naša sagovornica.

Marina u okviru kompleksa otvorena je u aprilu ove godine, a već na startu je postala ozbiljna konkurencija marinama u okruženju. Njeni kapaciteti su 200 plovila, a vezovi su ostavljeni i za domaće ribare i vlasnike čamaca.

Ruski investitor, Imperio Holding Limited,  je  u projekat ušao 2013. godine, a od novembra 2014. krenuli  u gradnju i kamenog obalnog zida uz šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi. Pune tri godine trajala je izgradnja i rekonstrukcija starog Lazareta iz 18. vijeka u kome je u potpunosti sačuvano i unaprijeđeno arhitektonsko naslijeđe.

U cijeli kompleks planirana je investicija od 70 miliona eura.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close