Друштво

KOMUNALNO-STAMBENO: ČISTE NANOSE NAKON NEVREMENA, POSTAVLJAJU SVJETLOSNU DEKORACIJU IZMEĐU KIŠNIH PERIODA

Zaposleni u Komunalno-stambenom preduzeću nastavljaju sa postavljanjem svjetlosne dekoracije duž magistrale. Poslužiće im prošlogodišnji  svjetlosni elementi koje su popravili , a Opština Herceg Novi će u nabavku nove , dodatno uložiti oko 15.000 eura.

Lijepo vrijeme  će iskoristiti radnici u sektoru rasvjete, kako bi sanirali  rasvjetu koja je oštećena u nevremenu, a istovremeno će raditi na  novogodišnjem ukrašavanju grada, potvrdio je iz Komunalno – stambenog preduzeća Branko Mitrović:

– Počelo je sa kićenjem rasvjetnih stubova na Kružnom toku u Meljinama, nastaviće duž magistrale  kod Autobuske stanice, Centra bezbijednosti, Igala, u Njegoševoj ulici,  od Novljanke preko parkova do trgova u Starom gradu. Naše službe u prethodnom periodu  obavile su provjeru funkcionisanja ranije nabavljenih elemenata, koji su korišćeni , pa smo ih,  sačuvali.  Očekujemo da Opština nabavi dodatni materijal,  tako da bi obim svjetlosne dekoracije trebalo da bude veći nego prošle godine. Ako vremenske prilike budu išle na ruku očekuju da bi trebalo sve kompletno završiti kompletnu dekraciju do prvog decembra. O rasporedu postavljanja  i obimu dekoracije odlučuje opštinski tim za pripremu novogodišnjih praznika, po čemu se u ovom preduzeću postupa , ukazao je Mitrović.

U sektoru za održavanje zelenih površina su periode  prestanka  padavina koristili za uklanjanje zaraženih palmi koje se nisu regenerisale.

– Isključivo je riječ o palmama na kojima su pokušane sve metode spasavanja i gdje dendrohirurgija nije dala očekivane rezultate.  Uparku Boka je uklonjeno ovih  dana   još 5 palmi,  prethodno ih je 11 uklonjeno. Posječena  je po jedna palma u Ilijinom parku u Igalu i Zelenici.  Usljed oštećenja u nevremenu uklonjeno je stablo pinije i murve u Norveško ulici, kedar u Ilijinom parku , kao i veće stablo u Ulici Prve bokeške brigade, naveo je Mitrović.

On je dodao da  radnici redovno čiste parkove i sve javne površine , uklanjaju granje i opalo lišće.

Takođe, su  zaposleni u Sektoru za održavanje javne rasvjete zamjenili  oštećene i uništene poklopce na četiri  stuba javne rasvjete. Poklopci su zamjenjeni u dijelu Šetališta Pet Danica od tvrđave Forte Mare do hotela Plaža.

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close