Друштво

KOMUNALNO-STAMBENO DOO: U FUNKCIJI 95 ODSTO INSTALISANE RASVJETE

Radnici sektora javne rasvjete u Komunalno – stambenom preduzeću popravili su 3.000 led svjetiljki, koje nisu bile u funkciji, kada su preuzeli nadležnost nad održavanjem led rasvjete. Novom zimskom računanju vremena prilagodili su uklopne satove za ručno  podešavanje prilikom paljenja i gašenja rasvjete.
– Popravljen je veliki broj svjetiljki, koje nisu funkcionisale. Nakon što je Opština postigla poravnanje za led rasvjetu krajem juna, Komunalno – stambeno je preuzelo obavezu održavanja, čime su je doveli u bolje stanje nego što je bilo. Bilo je dosta kvarova na dovodima, instalacijama, kablovima, mjernim uređajima i čitave trase su stavljene u funkciju, kazao nam je Branko Mitrović iz Komunalno-stambenog preduzeća.
Dio mjernih uređaja , njih šesdestak, prilagodili su zimskom računanju vremena, dok astronomski satovi automatski regulišu vrijeme paljenja – gašenja.
– Ručno regulisanje je neophodno jer se odustalo od (gps) sistema, odnosno, centralnog upravljanja uključivanja-isključivanja rasvjete, što je bilo predviđeno ugovorom koji nije ispoštovan, pa se nakon preuzimanja led rasvjete od kompanije Novalume – prešlo na sistem , koji funkcioniše decenijama, objasnio je Mitrović.
Bilo je u međuvremnu još ispada, najviše u ruralnim dijelovima Opštine. U posljednjih šest mjeseci popravljeno je oko 3.000 , od ukupno 6.000 ugrađenih led svjetiljki. Trenutno je u funkciji je preko 95 odsto instalisane javne rasvjete na području Opštine Herceg Novi

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

  1. Ja bih zamolio gospodina Mitrovica da rijesi problem vanjske rasvjete u Kamenarima zaseok bara gdje vec cetvrti mjesec nema rasvjete . U tom djelu zive dvanajest porodica sa djecom i starostima , a kako ide noc prinudjeni smo da se zatvaramo po kucama , djeca se dopracaju iz skole i bateriske lampe se koriste kao prije pedeset godina. Kada rijesi gospodin Mitrovic ovaj problem neka se bakce sa koficijentima i postocima ispravne rasvjete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close