Култура

KONCERT BOJANE I NIKOLE PEKOVIĆA I „UMETNIČKE PORODICE“

Koncert Bojane i Nikole Peković  i „Umetničke porodice“ biće priređen večeras (ponedeljak) u Dvorani Park u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane Park od 9 do 12 i od 18 do 20 časova. Broj blagajne za informacije 068 851 031.

Bojana (vokal i gusle) i Nikola (harmonika)  nastupaju sa grupom “Umetnička porodica” koju čine: Aleksandar Jakovljević – violončelo, Nikola Cvetković – električni klavir, Nikola Stefanović – klarinet, Vuk Jovanović – bubnjevi, Aleksandar Beljaković – bas gitara, prateći vokal i Jovan Tešić – violina.

Bojana i Nikola dolaze iz Kraljeva, a poznati su kao vrlo originalni čuvari srpske tradicije. Njihovu turneju u Crnoj Gori organizuje Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori.

Publika će  imati jedinstvenu priliku da uživa u originalnom spoju klasičnog i tradicionalnog zvuka, jedinstvenog na svjetskoj muzičkoj sceni, koji Bojana i Nikola kreiraju kroz gusle i harmoniku, uz podršku perkusija, klavira, violine, klarineta, violončela, bubnjeva i bas gitare. Oni promovišu tradicionalne porodične i ljudske vrijednosti zbog čega nailaze na podršku velikog dijela kako domaće tako i međunarodne javnosti.

Koncert je ujedno i promocija njihovog albuma u izdavaštvu PGP/RTS-a, pod nazivom „Nebesko je uvek i doveka“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close