Култура

KONCERT GUDAČKOG ORKESTRA IZ LJUBLJANE U NEDELJU NA „TRGU OD MUZIKE“

Hercegnovska Muzička škola će u nedelju – 1. jula ugostiti Gudački orkestar Glazbene škole “Franca Šturma” iz Ljubljane, u saradnji sa NVO „Bocche di Cattaro“, koja već devet godina uspješno organizuje Festival gudača u Perastu.

Iz Muzičke škole Herceg Novi najavljuju nastup četrdeset mladih muzičara na “Trgu od muzike”, pod dirigentskom palicom Darinke Fabiani.

– Ovim koncertom zvanično počinje ovogodišnji IX Festival gudača, čime je hercegnovska muzička škola  prvi put dio ove značajne manifestacije, koja ima međunarodni karakter. Pod sloganom “ Čujte nas” IX Festival gudača , kao i prethodnih godina, ima jasan i vidljiv cilj; pružiti podršku mladim muzičarima na putu njihovog razvoja i afirmacije kroz muzičke radionice, koncerte, predavanja i naravno druženja. Dosadašnje aktivnosti prethodnih festivala dale su očigledne rezultate, koji su   spajanjem tradicionalne vrijednosti sa iskustvima drugih, pokazali  da je ovaj festival prepoznat  i da se čvrsto drži na evropskoj kulturnoj mapi.

Nastojeći da muzikom povežemo generacije, razvijemo saradnju i inteziviramo razmjenu iskustava, Muzička škola Herceg Novi , kao jedan od ključnih nosilaca kulturno – umjetničkog programa u  gradu, želi da širi svoju djelatnost i time poboljša kvalitet života našeg okruženja u cjelini, poruka je direktoricr škole Nade Karadžić.

Na programu su menuet iz serenade za gudače slovenačkog  kompozitora Benjamina Ipaveca, Vivaldijev koncert za violinu i gudače (opus 3, broj 9), valcer iz serenade za gudače Čajkovskog, ali i polularna djela „Aleluja“ Leonarda Koena, muzika iz filma „La la lend“ Džastina Hurvica, kao i „Pozdrav Manciniju“ Henrija Mancinija.

Koncert Gudačkog orkestra Glazbene škole “Franca Šturma” počinje u nedelju u 21:00 sat na trgu ispred Muzičke škole Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close