Култура

КОНЦЕРТ ПОСВЕЋЕН ДАРИНКИ МАТИЋ МАРОВИЋ НА КАНЛИ КУЛИ

У организацији НВО „ Фортуна“ у суботу (19. септембар) у 20:00 сати на Канли кули биће уприличен концерт недавно преминулој Новљанки , прослављеној диригентици, драгој професорици , непоновљивој Даринки Матић Маровић.
Због епидемиолошке ситуације, овим концертом ће обиљежити и VI Међународни фестивал хорова Херцег Нови, казала је директорица Нада Караџић:
-На овај начин желимо да искажемо поштовање и неизмјерну љубав професорици Дари, која је знала да пренесе на све нас, оптимизам, радост, страст за умјетошћу и исконску позитивну енергију која је красила. Говорила је: „ Најважније је да човјек кроз свој рад обезбиједи своје наследнике, а ја их имам много и у педагогији и на сценама. Свуда су моји студенти.“ Као организатори, имали смо част да професорица Даринка Матић Маровић отвори први Међународни хорски фестивал, 2015.године, и том приликом је рекла: „ Поносна сам као Новљанка што се нашло снаге да се организује један овакав фестивал, јер многим хоровима у земљи и региону треба овакво дружење. Овај почетак ће сигурно бити подстрек да фестивал наредних година угости још више вокалних ансамбала, и на радост Новљана и њихових гостију.“ Тим ријечима дала нам још више снаге и вјере за његово трајање…. Надамо се да ће овај догађај уљепшати на тренутак херцегновску свакодневницу и обрадовати присутне класичним и медитеранским звуком, казала је Караџић.
С обзиром на то да су на снази мјере и препоруке НКТ-а, организатори и покровитељи моле све присутне да се придржавају прописаних мјера о ношењу маски и држању физичке дистанце.


Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close