Култура

KONCERTI UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE – NA OTVORENIM TRGOVIMA POVODOM SVJETSKOG DANA MUZIKE

Povodom Svjetskog dana muzike, učenici hercegnovke Muzičke škole  održali su matine-mini koncerte na otvorenim pozornicama, na Belavisti i u amfiteatru Dvorane “Park”.

Prvi su jutros na trgu Belavista nastupili učenici od  prvog do trećeg  kao i petog razreda Muzičke škole , gudački odsjek -smjer violina,  a potom i polaznici odsjeka harmonika iz trećeg i petog razreda u klasi profesorica Slavice Sekulić i Zorice Trajković. Nije izostao ni nastup mladih violinista iz klase profesorica Jelene I Anite Popović.

Druga grupa, riječ je o duvačkom odsjeku-flautistima,  u klasi profesorice Ivane Petković, nastupali su u amfiteatru kod dvorane “Park”, kao i gitaristi koji su iz klase profesora Aleksandra Bubanje. Uoči koncerta nakon opsežnih priprema za nastup pred Novljanima i gostima,  profesoricu violine, Jelenu Popović smo pitali, šta za nju znači ovakva vrsta nastupa:

-Izvanredan je doživljaj, pogotovo zbog toga što se nastup dešava na otvorenom kako bi mogli da nas čuju naši sugrađani ali i turisti jer je ovo i za njih veliki, lijep doživljaj, kazala je Popović.

Prvi Svjetski dan muzike obilježen je u Francsukoj 1982. a danas se održava u više od 460 gradova širom svijeta, među kojima je i Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close