ДруштвоКултура

KONCERTOM OTVOREN PROGRAM “BELAVISTA ART 2016”

Program “Belavista art 2016″  –  koji će biti  realizovan tokom jula i avgusta otvoren  je na Trgu Hercega Stjepana koncertom učenika i profesora hercegnovske Muzičke škole, a sa prvim taktovima brižljivo biranog repertoara okupili su se  i gosti i mještani.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/IMG_20160713_210044.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

“Belavista art 2016″ ima za cilj oživljavanje  najljepšeg trga u Starom gradu i obogaćivanje turističke ponude, a prema  reakcijama posjetilaca nesumnjivo je da su na dobrom putu da to i ostvare. Saradnju sa Mjesnom zajednicom Stari grad i ideju da Belavista art zaživi na pravi način pozdravila je direktorica Muzičke škole Herceg Novi Nada Karadžić:

-Bili smo aktivni ovih dana iako je vrijeme godišnjih odmora. Okupili smo večeras jedan broj profesora i učenika, a pripremili smo prigodan program kako i dolikuje ovom velikom prazniku, Danu državnosti Crne Gore. Na repertoaru su numere Ovo je moja zemlja, klapa Fortuna će otpjevati Boko moja mila, a profesorica solo pjevanja Jovana Ražnatović dvije crnogorske pjesme. Ovo je tek početak i planiramo još koncerata u nastavku Belavista arta, rekla je Karadžić.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/IMG_20160713_210128.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Oživljavanje Starog grada,  kao prirodne pozornica za stvaranje umjetnosti i uživanje u njoj, osnovni je cilj Belavista art-a, rekla je predsjednica Mjesne zajednice Jasmina Vuković.

-Planirani su programi za sve generacije. U njima će učestvovati veliki broj novskih stvaralaca, a biće zastupljne muzička, scenska, likovna, dramska i filmska  umjetnost kao i književnost.

Da je veče sjajno i da Belavista zaslužuje ovakve programe komentari su koje smo čuli i od mještana i od turista. Mnogi od njih kažu i da im se sviđaju i ostali programi koji su večeras priređeni u gradu, a izdvajaju da su i jutro počeli uz klapsku pjesmu u kojoj su zaista uživali.

Belavista art, projekat je koji realizuju u saradnji, gradska TO i MZ Stari grad.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close