Спорт

КОРОНА ВИРУС ОДЛОЖИО ЕП У ЈЕДРЕЊУ

Европска једриличарска Ласер асоцијација, EurILCA, одржавање Европског првенства у класи Ласер до 21 године које се организује у Тивту одложила је за термин од 24. до 31. октобра 2020. Имајући у виду сигурност и добробит свих грађана планете, EurILCA је донијела очекивану одлуку у складу са рестрикацијама које су на снази због пандемије ЦОВИД19.

Организатор првенства, првобитно  планираног од 6. до 13. јуна, Једриличарски клуб Делфин у партнерству са компанијом Луштица Беј која је омогућила да се такмичење одвија у амбијенту залива Траште и лукобрана Марине Луштица Беј, настојаће да у сарадњи са Министарством спорта Црне Горе спремно дочекају велико међународно такмичење. Организатори свакодневно прате ситуацију  у нади да нових одлагања неће бити, јер ће то практично значити да је извојевана победа над пандемијом и да се живот вратио у нормални ток.

За мјесто на побједничком постољу бориће се 240 једриличара и једриличарки из око 50 земаља свијета који су на путу ка Олимијскима играма 2024. у Паризу, односно Марсеју гдје ће бити регатно поље.  Ласер је једна од десет једриличарских олимпијских класа која се једри на више од 280.000 једрилица у 140 земаља свијета.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close