Спорт

KOŠARKA: POBJEDA ZA MLAĐE I STARIJE „GALEBOVE“

Mlađi pioniri KK Galeb juče su pobjedili KK Mogren iz Budve 58:39, po četvrtinama 12:9, 18:16, 13:6 i 15:8. Pioniri KK Galeb bili su juče bolji od vršnjaka iz KK Grbalj 55:34, po četvrtinama 18:12, 11:4, 18:14 i 8:4.

U kategoriji mlađih pionira strijelci su bili Ivelja 20, Lazović 13, Ivanov 8, Adžić J. 4, Bogdanović, Milović, Akšam, Čepić B., Vukčević i Stamenković po 2 i Predović 1 poen.

Trener Srđan Mićunović zadovoljan je načinom na koji su djeca odigrala jučerašnju utakmicu i očekuje još veći napredak u narednom periodu.

-Odlučili smo se da damo šansu mlađima, 2009. godište, ali i svima ostalima, da iznesu utakmicu i imaju važniju ulogu. Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, mislim da djeca dosta dobro igraju i pokazuju dobar nivo znanja, a vidan je i prostor za napredak, naročito u tehničkom dijelu igre kojem i dajemo akcenat na treninzima. Izdvojio bih utakmicu sa ekipom Mediteran iz Bara koja je sjajna, aktuelni su šampioni Crne Gore, i do sada nam je to jedna od najljepših utakmica. Odlučivao se pobjednik u zadnjim sekundama i tokom utakmice smo mogli da vidimo da vrijedi sve što radimo i da nam to da krila za dalje aktivnosti koje nas očekuju. To je ovoj generaciji jedini poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja, jeste važno pobjediti ali se ne rukovodimo toliko statistikom već da djeca dobro odigraju, kvalitetno, da pokažemo da možemo da napadnemo protivnika igrom „1 na 1“ i svim onim čemu poklanjamu pažnju na treninzima. To nam je uspjelo i zato smo zaista zadovoljni, kazao je trener Mićunović.

Za starije „Galebove“ poene su postigli Cicak 14, Čepić S. 13, Radanović M. 6, Ivelja 5, Mendegaja i Goljević po 4, Drecun, Seferović, Adžić B. i Grle po 2 poena, Knežević 1 poen.

Pioniri su postigli treću vezanu pobjedu i kod djece je vidan porast raspoloženja i samopouzdanja u igri, kazao je trener Mićunović.

Čini mi se da su otvorili neke dimenzije igre koje do sada nisu išle, počeli su da igraju kvalitetniju odbranu, u napadu da akcije rješavaju individualno, što je dalo rezultat. Zadovoljni smo pobjedom, ostaje žal što nismo pobjedili Mediteran II u Baru što bi nas sigurno plasiralo u drugi krug takmičenja. Ovo je sezona u kojoj se najveći broj klubova takmiči u kategoriji pionira, 15 klubova Južne regije je podjeljeno u dvije grupe. Mi smo na granici da se plasiramo među prve tri ekipe i nadam se daćemo uspjeti da ubilježimo još jednu pobjedu koja bi nas tu i odvela. Bilo bi dobro igrati sa najboljima u drugom dijelu, ali ako se i ne uspije nije strašno, jer djeca se stvarno dobro razvijaju. Mlađi igrači 2007. godište nose igru, pa čak i 2008., a kategorija pionira je 2006. godište, tako da smo zadovoljni, kazao je Mićunović.

U trenerskom timu KK Galeb su i Đorđe Ivanov, Marinko Kovačević i Dragiša Ćomo Perović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close