Спорт

KOŠARKAŠICE OŠ „DAŠO PAVIČIĆ“ PRVE U JUŽNOJ REGIJI

Ženski košarkaški tim OŠ „Dašo Pavičić“ učestvovaće na završnom turniru osnovnih škola 23. februara u Podgorici. Pravo učešća ostvarile su kao najbolje u Južnoj regiji.

U organizaciji Školskog savjeta Crne Gore počela su takmičenja sportskih ekipa za prvenstvo Crne Gore. Tehnički organizator regionalnog takmičenja održanog u Sportskom centru u Igalu bilo je osoblje OŠ ”Ilija Kišić” iz Zelenike. U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto ekipa OŠ “Dašo Pavičić” pobjedila je ekipu OŠ “Drago Milović” iz Tivta  58:14.

Prvo mjesto za ekipu OŠ ”Dašo Pavičić”  su osvojile: Jovana Savković, Iva Jevtović, Bojana Radnjić, Tijana Tatalović, Sara Đurović, Sanja Pavlović, Lana Mićunović, Marija Šćekić i Lana Mijajlović. Trener ekipe je profesor Željko Milićević.

U muškoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo pet ekipa, a pobjednici su učenici OŠ “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara. Pored pobjednika na regionalnom takmičenju su bili učenici iz OŠ “Milan Vuković” Herceg Novi, OŠ „Njegoš“ Kotor i OŠ “Njegoš” Cetinje.

Završni turnir prvenstva Crne Gore za osnovne škole u košarci održaće se 23. februara u Podgorici gdje će djevojčice iz Herceg Novog braniti prvo mjesto osvojeno prošle godine.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close