ЕкономијаИздвојено

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV JOVANIĆA, ZEJAKA I MIHAJLOVIĆ-ELEZ

Advokat kompanije “Atlas cap” DOO iz Podgorice, koja je većinski vlasnik “Meljine kompleksa” DOO iz Herceg Novog, Zdravko Đukanović, podnio je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv Olivere Mihajlović Elez, bivše direktorice bolnice Meljine i inicijatorke otvaranja stečaja, Blaža Jovanića, predsjednika Privrednog suda i Saše Zejaka, stečajnog upravnika u Meljine kompleksu, kao i više drugih, za sada NN lica, saopštili su iz Atlas grupe, a prenosi CDM.

-Oni se terete da su početkom 2018. godine stvorili kriminalnu organizaciju sa ciljem da na nezakonit način prouzrokuju stečaj u  kompaniji “Meljine kompleks” DOO. Mihajlović Elez je bila direktorica “Meljine kompleksa” DOO, a ujedno i stečajni povjerilac koji je inicirao postupak stečaja zbog potraživanja od  9.040,28 eura. Mihajlović Elez, Jovanić i Zejak su zajedničkim delovanjem, koje za rezultat ima nezakoniti stečaj u Meljine kompleksu, nanijeli višemilionsku štetu akcionarima”, saopšteno je iz Atlas grupe.

Kako navode, Apelacioni sud je do sada dva puta ukidao rješenja Privrednog suda kojima je otvoren stečajni postupak nad Meljine kompleksom.

-Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, kao postupajući sudija u ovom predmetu,je umjesto da postupi po nalogu Apelacionog suda, donosio nova rješenja u kojima je kritikovao odluke Apelacionog suda. Ignorisao je činjenicu da je “Atlas cap” DOO, kao osnivač “Meljine kompleksa” DOO, deponovao iznos od 536.000 eura za izmirenje potraživanja povjerilaca, tako da nikakvog zakonom predviđenog razloga za otvaranje stečaja nije bilo. Imovinsko-pravni zahtjev za višemilionsku štetu biće iznešen nakon vještačenja stalnih sudskih vještaka ekonomsko-finansijske struke”, saopšteno je iz Atlas grupe.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close