ДруштвоИздвојено

KUĆA IVA ANDRIĆA ĆE NAREDNOG LJETA BITI U FUNKCIJI, NA PONOS GRADU I ČUVENOM KNJIŽEVNIKU

Radovi u unutrašnjosti kuće Iva Andrića trebalo bi da budu završeni do kraja februara, a uskoro će i stići kamen kojim će biti popločano dvorište. Naručeno je i 50 sadnica koje su krasile vrt nobelovca, najavio je direktor Agencije Boro Lučić:

-Što se tiče dvorišta ima još zidanih radova, a onda kreće popločavanje, sređivanje ograde i sadnica. Kamen uskoro stiže i za deset dana će početi popločavanje dvorišta. U kući ima još da se odrade kupatila, da se stavi novi parket i ofarba stolarija. Ti radovi će biti relativno brzo završeni – objašnjava Lučić.

On je naglasio da će kuća biti uređena i spremna za funkcionisanje do početka ljetnje sezone, pa će se paralelno sa svim poslovima na adaptaciji objekta, početi sa planiranjem kulturnih dešavanja.

-Kuća će ponovo zasvijetliti u punom sjaju i biti respektabilan objekat na ponos gradu i čuvenom piscu, kazao je Lučić i  ističe da će projekat adaptacije Kuće Iva Andrića biti „pun pogodak“, a dom nobelovca će postati kulturni centar koji će okupljati slikare, muzičare, književnike, goste našeg grada i sve Novljane.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close