ДруштвоИздвојеноТуризам

KUD „IGALO“- RAZGLEDNICA IZ POLJSKE

Članovi KUD-a „Igalo“, Gradska muzika Herceg Novi, te predstavnici Opštine, Turističke organizacije i JUK Herceg festa , nakon dugog puta stigli su u grad Lobez, gdje će učestvovati na Međunarodnom festivalu duvačkih orkestara i big bendova koji se tradicionalo organizuje preko 20 godina.

-Dug put je iza nas.  Iako smo spavali u Rajcu,  i odmorili se,  više od pet sati vožnje trebalo je do odredišta. No, to nije umanjilo  pozitivnu energiju u autobusu. Zadovoljni smo smještajem u hotelu, i nakon doručka već smo imali probu na otvorenom. Pjesma i igra ,mlađanog tima, privukla je pažnju Poljaka.

Danas je za naše predstavnike  planirano razgledanje grada Lobeza, koji je pobratim sa Mjesnom zajednicom Zelenika. U 13 časova očekuje ih krstarenje Baltičkim morem.

-Sjutra, nakon doručka, zainteresovani instrumentalisti, takmičiće se ,a njihov  nastup ocjenjivati etnomuzikolozi iz orkestra. U 11 časova je fudbalska utakmica, za sve koji imaju stila u tom sportu. U  18 časova  je nastup svih učesnika – po 20 minuta. KUD „Igalo“, nastupa u 18 sati i 30 minuta  spletom igara iz Crne Gore i Boke a onda zabavno veče od 22 časa, rekao je za naš Radio , predsjednik KUD-a , Igor Simović.

Predstavnici našeg grada u Poljskoj su do 26. juna, čekamo ih i sjutra , i narednih dana, sa lijepim fotografijama i utiscima.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close