Спорт

Kulinović na trci “Istra 100 milja”

Gost emisije „Sportski spektar“, na talasima radio Herceg Novog, bio je  Saša Kulinović član alpinističkog kluba  “Niskogorci”.

Kulinović ističe da se “Niskogorci” u narednom period okreću realizaciji tri programa: izgradnji penjališta u zaleđu Herceg Novog, trci “Kotor 2016 ”i trci “Istra 100 milja”.

– “Penjalište je nezaobilazna ponuda svakog turističkog grada. Želja nam je da u saradnji sa TO Hereg Novi i opštinom Herceg Novi napravimo penjalište. Dobili smo saglasnost, a projekat bi trebalo da rade Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena”, kaže Kulinović.

On ističe da se vrijedno spremaju za trku”Kotor 2016” ,  koja je na program 19. marta –“ Prva trka koja nas očekuje je trka “Sky running”, koja ispunjava sve parametre, iz strogog kriterijuma ovog zahtijevnog takičenja, 1000 metara uspona u manje od 5 kilometara dužine. Mnogi postavljaju pitanje, zašto mi iz Herceg Novog to organizujemo u Kotoru. Odgovor je, da jedino ta staza ispunjava sve parametre i zadovoljava kriterijume. Mi smo je prokrčili, od starog grada u Kotoru, do vrha, do Pestin grada na 1009 metara nadmorske visine. Na 700 metara je prirodni fenomen, “Vilina vrata”,  to je nešto što se jednom viđa na ovakvim trkama, i prava je poslastica za trkače. Već se prijavio veliki broj takmičara. Imaćemo najbolje trkače iz okruženja. Dolazi Štefan Perl, najbolji njemački trkač. Naš najbolji trkač Janko Gardović je rekorder staze, i bez premca je na svakoj trci gdje se pojavi. Očekujem spektakl u Kotoru”.

Kulinović ima želju da u aprilu odradi trku za koju se sprema već neko vrijeme – “Moj projekat, na koji sam koncentrisan već tri godine je “Istra 100 milja”. Trka se održava 14. aprila  u Istri . Izuzetno je teška.   Mislim da sam spreman. Prošle godine  sam imao osam trka, od kojih tri ultra trke. U Potpunosti sam posvećen ovom cilju. Biću jedini predstavnik iz Crne Gore”.

Kulinović kaže, da pored njega  i Gardovića, veliki doprinos u radu alpinističkog kluba “Niskogorci” daju: Stevan Vasiljević,  Darko Vidaković, Ivan Terbec, Maksim Stolica i Nemanja Krivokapić.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close