Спорт

KUP MIMOZE OKUPIO SPORTSKE RIBOLOVCE IZ REGIONA

Svečanim otvaranjem, jutros (četvrtak, 13. februar) je  na platou hotela „Lighthouse“ u Igalu počeo 21. Kup mimoze u sportskom ribolovu, na kojem učestvuje 15 ekipa, od kojih 10 iz Crne Gore, tri iz Slovenije: „Oradea“, „RPD“ iz Pirana i „Aero Celje“, a iz Hrvatske „Zenta“ Split i „Na udici“ iz Zadra.

U pozdravnoj riječi sekretar Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore Marko Sijerković je istakao da već tradicionalno u Herceg Novom u februaru počinju međunarodna takmičenja, iskazavši zadovoljstvo što su se sportski ribari opet okupili da se druže i takmiče.

Kup je otvorio sekretar Sekretata za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, kazavši da su i ove godine u Herceg Novom, povodom 51. Praznik mimoze, priređeni bogati sportski programi, među kojima važno mjesto zauzima i takmičenje u sportskom ribolovu.

– Sportski ribolov, pored takmičarskog dijela, za nas je veoma bitan i kada je riječ o turističkoj ponudi. Ovom prilikom treba uputiti riječi organizatorima – Savezu za sportski ribolov na moru Crne Gore, rekao je Klasić, poželjevši učesnicima dobar ulov.

Takmičenje u disciplinama lov karolom iz barke, lov štapom sa obale i ekološki ribolov, održavaju se danas i sutra u akvatorijumu hercegnovskog zaliva, a proglašenje pobjednika predviđeno je u subotu u 19:00 sati u Gradskoj kafani. Tom prilikom biće uručene nagrade najboljim sportskim ribarima i ekipama u Crnoj Gori.

Podsjećamo, na poslednjoj sjednici Upravni odbor Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore za  najboljeg  juniora  izabrao je Gorana Boričića iz Kluba Sportskih ribolovaca „Igalo“, najbolja seniorka je Zlatka Vulićević iz kluba „Sipa“ iz Tivta, dok je najbolji senior  Predrag Tasić iz  kluba „Ama“ Кostanjica, dok je najbolji podvodni ribolovac Boždar Radošević iz sporskog ribolovnog kluba  „Deep blue“ iz Podgorice. Najbolja juniorska ekipaje  „Igalo“, titulu najbolje seniorske ekipe  ponijela je „Sipa“ iz Tivta, dok je za najbolji klub proglašen „Ribar“ iz Baošića.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close