ЕкономијаИздвојено

KUPAC NEMA SAGLASNOST VLADE CRNE GORE ZA PRENOS IMOVINE HOTELA „PLAŽA“

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore obavijestio je Jovana Pejovića, opunomoćenog predstavnika bivših radnika AD „Vektra Boka“ da kupac DOO „Plaža Boka“ nema saglasnost Vlade za prenos imovine hotela „Plaža“ i da time krši odredbe Ugovora o kupoprodaji akcija.

„Obavještavamo vas da je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte 29.11.2019.g. uputio Društvu „Vektra Boka“ AD Herceg Novi dopis u kome smo ponovo ukazali da donošenjem odluke o prenosu imovine hotela „Plaža“ nna društvo DOO „Plaža Boka“, kupac krši odredbe 5.1.3. i 5.1.4. Ugovora o kupoprodaji akcija, jer nema saglasnost Savjeta za privatizaciju“, navedeno je u dopisu sekretarke Savjeta za privatizaciju, Merime Baković.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore obavijestio je Dragana Brkovića, predsjednika Odbora direktora AD „Vektra Boka“ i Milića Popovića v.d. izvršnog direktora „Vektra Boke“ da kupac bez saglasnosti Savjeta za privatizaciju ne može donijeti odluku ili bilo koji drugi akt „ili učiniti radnju koja bi vodila statusnoj promjeni društva“.

Pejović je prethodno obavijestio Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte  da je nova skupština akcionara AD „Vektra Boka“ zakazana za 6. decembar i da je na dnevnom redu prenos imovine hotela „Plaža“ na novoosnovanu firmu  D.O.O. „Plaža Boka“.

„Podsjećamo vas da smo dopisom od 22.11.2019.g. ukazali na odredbe Ugovora o kupoprodaji akcija društva HTP „Boka“ AD Herceg Novi u kojima je navedeno da kupac neće za vrijeme trajanja investicionog programa svojom radnjom ili kroz organe u Društvu prodati, otuđiti ili na bilo koji drugi način raspolagati kompleksom hotela „Plaža“, navedeno je u dopisu Savjeta Brkoviću i Popoviću. Predsjedniku odbora direktora i v.d. izvršnom direktoru „Vektra Boke“ dostavljen je i Zaključak Savjeta za privatizaciju sa sjednice koja je održana u julu 2018. godine  kojim je konstatovano da ne postoje uslovi za davanje tražene saglasnosti.

Savjet je od Brkovića i Popovića zatražio da sa tekstom ovog dopisa upoznaju Skupštinu akcionara.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close