ДруштвоИздвојено

ЛАЗАРЕВИЋ: ДОБИЛИ СПОР, АЛИ НЕ И ПАРЕ

Инвеститор тржног центра у Игалу, који никада није приведен намјени, а локација по мишљењу Игаљана постала црна тачка туристичког и лијечилишног мјеста, у обавези је да надокнади штету коју је претрпјело 14 суинвеститора изградње тог објекта.

Правни спор који је трајао од 2014. до 2019. године окончан је у корист тужитеља којима је инвеститор у обавези да исплати више од милион еура, потврдио је њихов правни заступник, адвокат Зоран Лазаревић. -Многе лоше ствари су се издешавале у процесу прибављања папирологије, гледајући са имовинског и урбанистичког аспекта али и неодговорности инвеститора који није успио до краја да изнесе тај процес. Моји клијенти су били у ситуацији да због наступања застарјелости или неких других процесних опасности да утуже инвеститора. Тај поступак се завршио. Инвеститор је обавезан да њима надокнади штету јер није завршио уговорну обавезу да им преда пословне просторе завршене и употребљиве. Пресуда се није тицала права својине већ накнаде штете због неиспуњавања обавеза-објаснио је Лазаревић.

Друга страна приче, каже он, је да у центру Игала постоји локација која је и даље урбанистичко и имовински недефинисана. Питање је како је урбанистички дефинисати да би се омогућило да се евентуално појави нова инвестиција која би постојећу локацију привела намјени :

-Ствар је комплексна и једино се може рјешавати у троуглу инветситор, лица која су улагала свој новац и оопштина да се види да ли може да урбанистичлки омогући да се та локација приведе намјени или као таква уреди.


Лазаревић сматра , с обзиром да објекти у Игалу у катастру не постоје, те самим тим не постоји приватна својина над тим објектима, да надлежни органи, самим тим , ако постоји опасност од заразе или се на било који начин угрожава здравље грађана, имају услове да реагују и простор очисте и затворе.
Подсјећамо представници МЗ Игало и мјештани јуче су предали петицију којом траже да се објекат у Игалу дезинфикује и затвори како би с еспријечио улазак у просторије, њихова даља девастација али и сакупљање отпада.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close