Спорт

LAZURE NOVSKA SKY MINI TRAIL LIGA – NAJBOLJE VRIJEME ZA MILUŠU I JURIJA

U otganizaciji NVO “Orjen Outdoor” i AK “Niskogorci”, a uz podršku kompanije “LAZURE Marina & Hotel” održano je četvrto kolo “LAZURE novske sky MINI trail lige”. Staza je bila dugačka 9,2 km / 430 m D+ (metara ukupnog uspona) a trčalo se od Tople, sa mosta na Babinom potoku do crkve Sv. Ilije na Mokrinama i nazad.

Direktor trke Saša Kulinović bio je zadovoljan kvalitetom i brojnošću takmičara na ovoj trci.

-Imali smo čast da ugostimo veliki broj značajnih trkača, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a ujedno su svi pohvalili organizaciju iste što nam posebno znači do tkača kalibra najvećih timova zastuplenih u svijetu, ističe Kulinović.

Prvo mjesto rekordom staze u muškoj konkurenciji zauzeo je član “Inov8 tima Russija” Yury Shtankov sa vremenom 50:47, dok je drugi bio naš Novljanin Perica Vučković sa vremenom 53:29, treći je bio Aleksander Inakin “Salomon tim Rusija” sa vremenom 01:01:33. U Ženskoj konkurenciji najbolja je bila Miluša Bošković, članica Triatlon kluba “Kotor” sa vremenom 1:05:00, druga je bila jedna od najboljih trkačica Srbije Snežana Đurić sa vremenom 01:08:43 dok je treća bila gošća iz Rusije Tatyana Grivorijeva sa vremenom 1:09:52. U ukupnom poretku nakon 3 kola u muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzima Perica Vučković, drugi je Saša Kulinović dok je treći Denis Vortbjev iz Rusije. Kod žena prvo mjesto zauzima Marija Bošnjak, drugo mjesto dijele Jelena Tomašević i Miluša Bošković dok su na trećem mjestu tri dame sa 88 bodova Milka Kvrgić i Sanja Antić iz Austrije i Snežana Đurić iz Srbije.

U ovoj sezoni prijatelji trke su vinarija “Delić”, Suplement store Montenegro i RED BULL Montenegro sa svojim napicima. Za vizuelni identitet potrudili su se iz Reklama Svijet a turistička organizacija je obezbjedila fotoaparat na trci.

Sledeće kolo je zakazano za 20.04.2019.  kada je na programu peto kolo LAZURE novske sky MINI trail lige i nova avantura Radoštačko sedlo MINI Vertical.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close