Друштво

Ljeto bez obustave vodosnabdijevanja a restrikcije blaže

Opština Herceg Novi očekuje da nakon 30. maja, kada završavaju restrikcije vode na teritoriji naše opštine zbog sanacije hidrotunela Gorica – Plat, građani imaju uredno vodosnabdijevanje tokom i nakon turističke sezone.

Iako, je u prvi mah najavljeno  da će tokom restrikcija  građani dobijati vodu dva puta po dva sata dnevno, situacija sada drugačija. Potrošači od Debelog brijega do Kamenara vodu dobijaju u već najavljenim terminima, ali u trajanju od tri do šest sati, osim potrošača koji se snabdijevaju preko rezervoara Stanišića dubrava, koji vodu dobijaju u trajanju od dva do četiri sata u najavljenim terminima, saopštili su iz PR službe Opštine i podsjećaju na prošlu godinu  kada je u junu naš grad “pretrpio” restrikcije  u trajanju od tri sedmice, i druge u oktobru, u trajanju od 20 dana, što se prvi put desilo u poslednjih 30 godina. Iako sa izuzetnom lošom hidrološkom situacijom, nakon junskih restrikcija, građanima je obezbjeđeno uredno vodosnabdijevanje.

Lokalna uprava i predstavnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, početkom marta ove godine inicirala su sastanak sa predstavnicima Hidrocentrale na Trebišnjici, kao i sa generalnim direktorom te kompanije Gordanom Mišeljićem. Na tom sastanku su predstavljeni problemi koje naš grad ima za vrijeme sanacionih radova na hidrotunelu Gorica-Plat.

Iz hercegnovskog Vodovoda uspostavili su  kontakt  sa predstavnicima Hidrocentrale na Trebišnjici, pa je nakon godina  ćutanja, komunikacija sada  na odličnom nivou. Za pohvalu je i  poslovno tehnička saradnja sa Konavoskim komunalnim preduzećem.

Kako su ove godine restrikcije zbog sanacije tunela Plat u povoljnijem periodu, a neće ih biti na jesen, Opština Herceg Novi očekuje uredno vodosabdijevanje na teritoriji cijele opštine tokom i nakon turističke sezone. Dužih prekida vodosabdijevanja svakako neće biti, a radnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija” trudiće se da manje havarije na cjevovodima koje nije moguće predvidjeti otklone u najbržem mogućem roku. Takođe, poboljšanje kvaliteta vodosabdijevanja očekuje se priključenjem  Herceg Novog na sistem regionalnog vodovoda, kažu iz PR službe Opštine.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close