Друштво

„ЉЕТО И ПРЕДШКОЛЦИ“ – ОБЈАВЉЕНА ЗБИРКА АКТИВНОСТИ

Предшколске установе су и даље затворене услијед епидемије корона вируса у Црној Гори. Зато је осмишљена онлајн збирка активности како би развој и учење предшколаца учинили конструктивним, забавним, занимљивим на мору, на планини, на селу, или у граду.

Збирка „Љето и предшколци“ објављена на www.skolskiportal.edu.me у одјељку „Играј се дома“.

Васпитачи објашњавају да су сматрали веома важним да се неке вјештине утврде, неке поврате, а да се постигну активностима које су предложене да одговарају добу године, контексту, амбијенту: море, планина, село, град. Неке од активности су: прављење боја од шумског воћа, планинарење дома, скупљање љековитог биља, креативне, забавне, интерактивне игре на плажи, учење од мора, рекреација (нпр. куглање шишаркама), кретање кроз град, културолошка истраживања, пикник. Све носе у себи заједничко: море, село, планина, град ми дају могућности да учим, растем и развијам се безбједно.

Васпитачи указују родитељима тачно који материјал, доступан у кућним условима или онај природни у околини, може да се користи и на који начин да би се активност осмислила и спровела са дјететом.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close