Društvo

„LJETO I PREDŠKOLCI“ – OBJAVLJENA ZBIRKA AKTIVNOSTI

Predškolske ustanove su i dalje zatvorene uslijed epidemije korona virusa u Crnoj Gori. Zato je osmišljena onlajn zbirka aktivnosti kako bi razvoj i učenje predškolaca učinili konstruktivnim, zabavnim, zanimljivim na moru, na planini, na selu, ili u gradu.

Zbirka „Ljeto i predškolci“ objavljena na www.skolskiportal.edu.me u odjeljku „Igraj se doma“.

Vaspitači objašnjavaju da su smatrali veoma važnim da se neke vještine utvrde, neke povrate, a da se postignu aktivnostima koje su predložene da odgovaraju dobu godine, kontekstu, ambijentu: more, planina, selo, grad. Neke od aktivnosti su: pravljenje boja od šumskog voća, planinarenje doma, skupljanje ljekovitog bilja, kreativne, zabavne, interaktivne igre na plaži, učenje od mora, rekreacija (npr. kuglanje šišarkama), kretanje kroz grad, kulturološka istraživanja, piknik. Sve nose u sebi zajedničko: more, selo, planina, grad mi daju mogućnosti da učim, rastem i razvijam se bezbjedno.

Vaspitači ukazuju roditeljima tačno koji materijal, dostupan u kućnim uslovima ili onaj prirodni u okolini, može da se koristi i na koji način da bi se aktivnost osmislila i sprovela sa djetetom.

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close