Избори 2017.Политика

LOKALNI IZBORI 2017: PROMOTIVNI SKUP DEMOKRATA: NAKON KOTORA I BUDVE POBJEDA I U HERCEG NOVOM

Sa centralnog skupa Demokrata koji je održan večeras u Dvorani Park poručeno da će nakon pobjede u Budvi i Kotoru, i u Herceg Novom oformiti poštenu vlast, dovesti pravog domaćina na čelo grada, mlade ljude na mjesta odlučivanja. Lider Demokraske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da su mu jasne nervozne reakcije DPS-a i Mila Đukanovića prema Demokratama jer „kako je nas 27 godina ubijala nepravda, tako njega boli pravda koja je krenula, koja stiže i koja će zakucati na mnoga vrata“.

-Čiji poslanici su se jedini ovih 27 godina odrekli službenih vozila, goriva telefona, dnevnica, stanarine? Poslanici Demokrata.Čiji poslanici svakog mjeseca jedini u Crnoj Gori izdvajaju značajan dio svojih plata za obnavljanje škola po Crnoj Gori? Ponovo poslanici Demokrata. Čiji gradonačelnik je prodao službeno vozilo i usmjerio sredstva za pomoć socijalno ugroženima? Ponovo gradonačelnik Demokrata, naš Vlado Jokić, čija vlast je obezbijedila besplatne udžbenike za sve osnovce bez izuzetka. Naša vlast u Budvi,  na čelu sa Draganom Krapovićem, je prvi put u istoriji donijela odluku o zabrani gradnje  i udarili su najveći šamar građevinskoj mafiji. Zato vam obećavamo i u Herceg Novom poštenu vlast, pravog domaćina na čelu grada,mlade ljude na mjestima odlučivanja. Obećavamo po cijenu života da nećemo dati Institut Igalo, da ćemo sačuvati bolnicu Meeljine, da ćemo ukinuti naplatu putarine na putu Meljine- Sitnica, da ćemo obezbijediti besplatne udžbenike za sve osnovce, da ćemo uvesti naknadu za rođenje djeteta, jer bez rađanja, potomstva, bez mladosti nema budućnosti Herceg Novog i Crne Gore-poručio je Bečić. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] On je kazao da ekonomska filozofija DPS-a svih ovih 27 godina je glasila: mladi u kladionice, radnici na ulice, a lopovi na visoke pozicije.

-Naša ekonomska filozofija kaže: mladi u biznis, radnici u pogone, pošteni na vlast a lopovi u zatvor-istakao je Bečić.

Naveo je da Demokratama prilaze brojni razočarani opozicionari, apstinenti, ali i veliki broj nezadovoljnih birača DPS-a.

-Vrata naše porodice su širom otvorena. Na greškama se čovjek uči a nikada nije kasno za ispravku ako je ona iskrena. To boli Đukanovića, što smo ujedinili nezadovoljnu Crnu Goru. Mrzi nas Đukanović, mrze nas kriminalne strukture, mrze nas svi oni koji su otimali, mrze nas do te mjere da bi voljeli da ova partija ne postoji, da ne postoji naša ideja, ova energija pred kojom svakim danom puca režim Mila Đukanovića. Nećemo stati dok ne razbijemo svaku jazbinu iz koje djeluje zajedno sa Acom, Branom, Veskom i drugom bratijom, udarajući na mladost, na CG, na čojstvo i poštenje-kazao je lider Demokrata.

Istakao je da je građanima dosta svađe i podjela, da su shvatili da tu profitiraju samo lideri, da se u 18-tu,  41-u,  2016. vraćaju samo oni koji nemaju šta da  ponude u budućnosti, oni kojima treba zavjesa da bi prikrili sopstvenu nemoć.

Nosilac liste Demokrata Stevan Katić je kazao da će Demokrate nakon 7. maja ostvariti san mnogim generacijama koji sa nestrpljenjem punih 28 godina očekuju taj dan.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/katic-st.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] -Nama u Herceg Novom je zadatak više nego lak, jer ko može poslije HTP Boka, Prvoborca, Brodogradilišta, Bolnice Meljine, Južnog Jadrana, Raška Božovića i ostalih grobara novske privrede glasati za jednu takvu partiju,  odnosno organizovanu kriminalnu grupu-rekao je Katić i poručio da što ih više napadaju Demokrate sve više rastu.

Kandidat za odbornika dr Nenad Sekulić je objasnio da se za Demokrate odlučio zato što državu žele da naprave pravednijom, bogatijom i ljepšom za život.

-Zato što im je jedini cilj ostvarenje interesa svih građana države Crne Gore. Zato što im zaposlenje nije privilegija politički podobnih već otvorena mogućnost za sve, a naročito za stručne i vrijedne. Zato što im je jedini cilj demokratska, prosperitetna Crna Gora bogatih građana koji će biti jednaki pred zakonom. Zato se bore, da postane Crna Gora u kojoj se neće kažnjavati nepodobni a nagrađivati nesposobni. Zato što im je prioritet efikasna zdrastvena zaštita i kvalitetne zdrastvene usluge, napredni obrazovni sistem. Ovih dana smo svjedoci lažnih obećanja vladajuće partije, obećavaju nam Regionalni zdravstveni centar a zatvaraju bolnicu u Meljinama.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/sekulic.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] To im se može i to hoće. Demokratska CG je to stavila u vrh svojih prioriteta – bolnica u Meljinama se mora sačuvati na bilo koji način, bez te bolnice građani Herceg Novog će biti u situaciji da članove svojih porodica šalju u neki drugi grad, a mislim da to nikome ne odgovara. Oni su ti koji to rade, oni su ti koji nas guše, oni su ti bez kojih se ne može školovati, ne može zaposliti, ne može liječiti-kazao je Sekulić.

Kandidatkinja za odbornicu dr Tamara Vujović je poručila da su Demokrate shvatile da putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom.

-Napravite taj korak, sada gazimo hrabro. U Herceg Novom  smo stigli na dohvat cilja,  pridružite nam se u našoj pobjedi-poručila je Vujović.

Predsjednik mladih Demokrata i kandidat za odbornika Petar Porobić je naglasio da žele grad u kome se živi životom dostojnog čovjeka 21. vijeka.

-Obišli smo 8.000 domaćinstava kako bi u svako unijeli prkos- istakao je Porobić.

Skup je pozdravio predsjednik opštine Budva Dragan Krapović i  poručio da su pobjede zagospodarile Bokom, te  da su sramne i vještački fabrikovane podjele DPS-a prošlost Crne Gore.

– Upravo ovi izbori u Herceg Novom su prekretnica i inicijalna kapisla za promjene u cijeloj državi i konačnu pobjedu građanskih snaga i oslobođenje od organizovanih kriminalnih grupa, lopovluka DPS-a, kao i radikalizma i ekstremizma u svim pojavnim oblicima i to na oba pola-kazao je Krapović.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/krapovic.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Brutalni napadi na Demokrate, kako je rekao, sa skoro svih strana i adresa su zbog toga što Demokrate ne žele da guraju narod u nešto što ne želi.

-Nećemo da im serviramo  NATO bez poštenog referenduma, nećemo da povlađujemo interesnim grupama i sprovodimo njihove kombinacije u djelo, nećemo da pustimo da Budva ide do kraja, nećemo da požar primitivizma u Kotoru gase oni koji su ga upalili. Nećemo da im u Novom prepustimo Meljine,  Institut, Boku i sve ostalo što su zamislili da krčme i prodaju bez ikakvog plana i ideje, osim ideje punjenja sopstvenih džepova. Krivi smo im zbog toga, a drugima smo krivi zbog toga što nećemo u rušilačke akcije bez ozbiljne strategije i cilja i što nećemo da u Crnoj Gori budu dva barjaka, crni i bijeli, kao u lošim filmovima. Ne, mi imamo naš barjak pod koji mogu svi koji neće da kradu, manipulišu, vrijeđaju, svi bez obzira na vjeru i naciju, svi koji su za pomirenje. Mi nikada nećemo biti dio fingiranih sukoba i vještački zauzetih busija i našu oštricu ćemo uvijek jedino usmjeriti prema DPS-u-poručio je Krapović ističući da Demokrate traže zatvor za kriminalace, vraćanje opljačkanog novca i imovine narodu, referendum o NATO-u i da se narod  pita jer je to smisao i suština demokratije.

-Primorje Crne Gore i naša Boka je ogroman resurs koji mora biti korišćen oprezno i isključivo u opštem interesu, a ne kao do sada za unaprijed poznate strateške investitore i tuđe strateške ciljeve. To je naša politika i misija i u konačnom naše obećanje-zaključio je Krapović.

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić je kazao da se Demokrate ne bave politikom već da su u borbi za spas Kotora, za spas Novoga i za spas onoga što je ostalo od Crne Gore.

Podršku Demokratama dao je i dr Savo Niković koji je sa bine večeras poručio da će Novi poslije Budve i Kotora biti karika u lancu konačne pobjede a ne podjele.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/nikovic.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] -Zato što im se vjeruje,  zato što imaju snagu mladosti i razuma da zajedno sa svima nama vrate kult koji smo izgubili,  najvažniju jedinicu života a to je kult familije. Ne smijemo dozvoliti da brat više ne govori sa bratom, da žive roditelje nazivamo mrtvim kapitalom i da prijatelje i kumove biramo po debljini novčanika, a ne debljini obraza. Jednostavno moramo ustati i jednom zauvjek iskorjeniti dvije jezive strane riječi koje su duboko pustile korjene od Igala do Plava, od Ade Bojane do Pljevalja, a to su šverc i švorc. Nažalost mi ne znamo šta je to biti švercer, mi smo ovdje svi švorc generacija. I zato se moramo boriti za nešto drugo,  za druge dvije riječi koje smo pustili da pokrije prašina, a to su čest i čast. Zato zbog čestitosti i časti moji dragi Novljani,  zbog vas i vaših pokoljenja, zbog Njegosa i Miljanova, Andrica i Lalića mi moramo 7. maja zaokruziti broj 8 da bi 9. maja, kada bude sve jasno zajedno krenuli u neka ljepša jutra, za neko novo sutra,  za neki novi Novi-poručio je Niković. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/zadnja.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close