Избори 2017.Политика

LOKALNI IZBORI 2017: REAGOVANJE DF NA IZJAVU PREMIJERA PRILIKOM POSJETE HERCEG NOVOM

Iz Demokratskog fronta reagovali su danas na izjavu premijera Duška Markovića koju je dao prilikom posjete Herceg Novom. U saopštenju koje su uputili medijima navode:

-Podsjećamo premijera kog zovu i radijator, da negdje pristojnost nalaže da se ne uključuje u predizborne kampanje otvoreno i partijski. Ako već nema zakona koji to striktno spriječava, valjda ima nekog elementarnog kućnog vaspitanja.

Drago nam je da je primijetio dvije stvari – prvo loš put do Herceg Novog. I sasvim je u pravu, svi putevi kroz Boku su loši i zahtijevaju rekonstrukciju, pa kada uhvatite vazduha od sedme treće trake ka Budvi, mozda Boka i Bokelji dobiju puteve kojima bi parirali turističkim destinacijama u okruženju.
Druga stvar koju je jako lijepo primijetio – neiskorišćeni potencijal. Neiskorišćen jer je duže od deceniju odolijevao tajkunima, investotorima  valorizatorima i sličnim usrećiteljima koji su Budvu valorizovali po neukusu DPS i njihove oligoharhije.

No nije da DPS nije imo uspjeha u Novom. Uništili su vaši kumovi HTP Boka, evo godinama i Institut dr Simo Milošević pokušavaju da valorizuju po principu kupi i otpusti, da se malo igraju ozbiljne ekonomije. Vaša Vlada, namjerno kažemo vaša, dovela je brodogradilište pod stečaj a zatim podvela, da podvela jer ono što vi u DPS radite jeste podvođenje – nezasitim investitorima, koji umjesto da rade po zakonu – izbjegavaju zakon na sve moguće načine, kao i plaćanje poreza. Do sada je država imala  prihoda od Porto Montenegra, a sve nam se čini da želite da i Novi pretvorite u igralište za bogate. Počeli ste vi i vaši sateliti sa Mamulom, ali se grdno varate ako mislite da ćemo vam ijednu stopu Boke više ostaviti. Herceg Novi pripada Novljanima i onima koji su sudbinu vezali za ovaj grad. Ni jedan okupator za nekoliko vjekova nije ostvio oboliko pustoši u našem gradu kao vaša vlast, i žao nam je što nećete osvojiti vise mandat za upravljanje sudbinom Herceg Novog  iz jednog jedinog razloga – zato što ćemo staviti tačku na besprizornu pljačku i nećemo vidjeti još jednog u nizu predsjednika opština i funkcionera DPS kako ide u zatvor. I u pravu ste – Budvà je uništena, ali zahvaljujuci DPS i vašim funkcionerima koji se odmaraju sada ne na moru, nego na obali Zete. A poručujemo vam iz Herceg Novog da ćete im se vrlo brzo pridružiti.

Herceg Novi više nema vremena da čeka vaše dilove, talove, procente, valorizacije – mi želimo da naši ljudi rade a ne da odlaze zato sto ih vaši biznismeni tjeraju. Herceg Novi jeste jedan od posljednjih bisera na ovom dijelu obale i da bi ga sačuvali neophodno je vašu kleptokratsku, mafijasku, lopovsku vlast preseliti prvo u opozicione klupe, a zatim vrlo vjerovatno i u zatvor, saopštili su iz DF-a.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close