Избори 2017.Политика

LOKALNI IZBORI 2017: ZAVRŠNA KONVENCIJA “IZBOR – NOVI DA” – MI SMO PRESJEK NAŠE ZAJEDNICE I IMAMO OSTVARIVE VIZIJE I PROJEKTE

Završnu konvenciju Građanska lista„Izbor – Novi Da“, priredila je sinoć u Amfitetaru Hercegnovskog pozorišta, iza Dvorane Park, a jedna od poruka  lidera „Izbora“  i nosioca izborne liste Dušana Radovića bila je  da je “Izbor” presjek hercegnovske zajednice, jer su kandidati za odbornike i Crnogorci, i Srbi, Hrvati, Muslimani, Romi, što istovremeno pokazuje da je “Izbor” izbrisao sve one razlike i podjele “koje su ubacili među nas”   isključivo iz ličnih  interesa. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/Dusan-radovic-Izbor.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Radović je potom istakao da Herceg Novi ima najveći razvojni potencijal , a “Izbor” jasnu viziju kako da grad bude kultno mjesto Evrope.

-Ta vizija, pretočena je u program „Izbora“ koji je razrađen do detalja, i po kome Herceg Novije može da živi 365 dana u godini, te da su svi projekti  “Izbora” realni i ostvarivi i za sve postoje zainteresovani investitori.

– Sve projekte koji su bili u programu „Izbora“ sada koriste naši protivnici sa kojima smo do skoro bili u vlasti i sa kojima smo raskinuli koaliciju upravo zbog toga što nisu ispoštovali program „Izbora“.  Lider DPS-a kaže da smo avanturisti, a aktuelni premijer da su mu u Dubaiju rekli da je Dobra luka odličan projekat. Dobra luka  je naša ideja koju bi realizovli  na 700 ha zemlje na novskom dijelu Luštice.  Nisu htjeli da ih realizuju po našem programu, jer to mijenja matricu vladanja, odnosno znači da iz Novog više ne mogu da otimaju- kazao je Dušan Radović.

Ulaskom u koaliciju sa DPS-om  “Izbor”  je uzeo  na leđa krst izdajnika da bi Herceg Novom bilo bolje, da bi gradu obezbjedili makar 100 miliona eura investicija.  To obećanje nije realizovano pa je „Izbor“ opet pokazao da nije  na prodaju,  i istupili smo  iz koalicije, objasnio je Radović i dodao:

-Takva perfidna igranka je bila da se „Izbor“ uključi u Udbu, da iskoriste naše znanje da dovedu DPS na vlast. Nisu uspjeli, poslali smo DPS kući!

U završnici je Radović pozvao grašane da 7.maja na izborima,  zaokruže koga želite, samo ne “podgoričke prevarante i udbaše.”

Na skupu su govorili i kandidati za odbornike Mladen Ivanović, Nikša Grgurević, Zorica Cvitković, Goran Čolović, Željko Vavić, Miodrag Damjanović, Tonka Tomašević, dr Ilija Veselinović.  Predstavljeni su i svi ostali kandidati “Izbora”.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/mako.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Mladen Ivanović je istakao  da je obučena i efikasna lokalna uprava osnov razvoja grada, te obećao da će „Izbor“  izvršiti racionalizaciju i profsionalizaciju lokalne uprave, uvesti jedinstven softverski sistem za finansije, povećati davanja za mjesne zajednice, osnovati Privredni savjet i angažovati  menadžera Opštine.

Grgurević je  apostrofirao  da “Izboru” vlast nije cilj, već sredstvo da dođe do cilja,  a podsjetio je,  kao direktor  Agencije za izgradnju i razvoj grada,  na projekte koje su realizovali i kao najvažniji zdvojio izradu projektne  dokumentacije  i  izradu PUP-a koja je u rekordnom roku privedena kraju.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/niksa.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]  Vizija koju imaju i mogu ostvariti u narednom mandatu  podrazumijeva, između ostalog,  izgradnju ski centra na Orjenu, podmorskog tunela od Zmijica do Luštice, podzemnog pokretnog stepeništa..Agencija za izgradnju i razvoj pripremila je 245 projekata za izgradnju i rekonstrukciju ulica, igrališta, zelenih površina…

Goran Čolović, dugogodišnji usješni turistički radnik, vlasnik agencije Gorbis, istakao je da je “Izbor” radom pokazao kako se Herceg Novi može vratiti na turističku mapu Evrope.

Željko Vavić je poručio da je ponosan na  činjenicu da je u “Izboru”, da je bio odbornik dvije godine, ponosan je, kako je rekao i na sve odluke koje su donijeli ali posebno na odluku o smjeni gradonačelnika i raskid koalicije sa DPS-om, jer su tim raskidom  sačuvali i „Izbor“ i obraz.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/zeljko.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]  Konvencija je završena mini koncertom novske grupe Kastel Nuovo , koktelom i druženjem.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close