DruštvoIzdvojeno

MJESEČNI TROŠKOVI ODVOZA OTPADA NA DEPONIJU U BAR 50.000 EURA

Radnici  preduzeća  „Čistoća“  dnevno   u četiri do pet kamiona iz Herceg Novog prevezu u prosjeku pedeset tona komunalnog otpada na deponiju  Možura u Baru. Zbog protivljenja  mještana Ubala da se otpad odlaže na deponiju Tisove grede, primorani su od sredine avgusta , da otpad  odvoze na oko 130 km udaljenu lokaciju, što pored ostalih teškoća – lokalnu upravu taj put i troškovi skladištenja koštaju pet puta više, u odnosu na raniji period. 

Kako je za RT HN kazao direktor DOO Čistoća Herceg Novi Vladimir Arsić, preduzeće kao i ostala komunalna preduzeća u ovom periodu bilježi svoj maksimum u funkcionisanju djelatnosti.

  –  „Čistoća“ se suočava sa dosta poteškoća u realizaciji obavljanja dnevnih aktivnosti zbog velikog  izdatka, odnosno,  odvoza otpada na deponiju u Bar. Taj trošak je nenadan, zato što postoji problem oko saradnje sa mještanima Ubala, odnosno, odvoza otpada na skladište Tisove grede. Još uvijek razgovor po pitanju odobrenja odvoza otpada na Tisove grede je ostao upitan, iako svi uslovi za odvoz otpada postoje. Mislim da bi taj problem trebalo što prije regulisati, kako bi odvozili tamo gdje je i nama bliže i daleko jeftinije. Trenuto je izdatak odvoza otpada na mjesečnom nivou oko 50.000 eura, za razliku od prethodnog perioda, kada je odvoz zajedno sa zastiranjem  zemlje i razastiranjem otpada  na deponiji Tisove grede koštao od 9.000 do 10.000 eura, ukazao je Arsić.

On je naveo da nije samo taj problem za ovo komunalno preduzeće.  

– Problem je i mehanizacija , velike starosti koji svakog dana, u odvozu 136 km u jednom smjeru, strašno troši , zbog čega već imamo u najavi otkazivanje sredstava za rad, s obzirom na starost voznog parka. Dobra stvar je što smo kupili kamion za abrol kontejnere,  što je snaga koju imamo u ovom trenutku – da možemo da izdržimo još jedan period. Nadam se da ćemo ubrzo regulisati problem sanacije dima na Tisovim gredama iako je količina dima ovih dana  minimalna. Opština ide ka rješenju problema i za dobijanje privremene dozvole za odlaganje otpada na Dubokom dolu i nadamo se da će skupštinska odluka za tu lokaciju biti odobrena i da ćemo se vratiti u normalne tokove funkcionisanja, očekuje Arsić.

 NABAVLJEN KAMION ZA ODVOZ OTPADA U OKVIRU REALIZACIJE PROJEKTA UGRADNJE POLUPODZEMNIH KONTEJNERA

Prije neki dan dopremljen je novi, specijalni  kamion , u vrijednosti od 180.000 eura, za odvoz otpada po projektu ugradnje polupodzemnih kontejnera. – Prvi ciklus ugradnje polupodzemnih kontejnera, od pet kubnih metara,na 30 lokacija  je završen. Naredne nedjelje će krenuti sa realizacijom drugog ciklusa ugradnje 64 kontejnera, zapremine 2,5 kubika (500 litara) , čime će   konačno čistoća u Herceg Novi, dobiti novo svjetlo. Biće organizovane markentiške aktivnosti i edukacija građana za selekciju suve i mokre frakcije  u polupodzemnim kontejnerima. Nadamo se da će Herceg Novi biti još čistiji nego što je do sada i da ćemo na tom primjeru pokazati  da možemo da napravimo uštede u svim segmentima poslovanja i racionalizacije  broja zaposlenih u strukturi ljudi koja nedostaje gradu, po pitanju realizacije, prikupljanja i odvoza otpada čime ćemo konačno  da zaokružimo kako dolikuje, rad ovog preduzeća, naveo je direktor Čistoće.

Ugradnjom polupodzemnih kontejnera biće zaokružen kapitalni projekat lokalne uprave u vrijednosti od oko 500.000 eura.   

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close