Туризам

MAGAZIN “TRAVELLER” – CRNA GORA KAO POSLEDNJA NEOTKRIVENA TAJNA JADRANSKE OBALE

Naslovna strana avgustovskog izdanja magazina„Traveller”,  low cost kompanije EasyJet, pripala je Crnoj Gori – poslednjoj  neotkrivenoj tajni Jadranske obale.Kako obavještavaju iz PR službe nacionalne Turističke organizacije, autor članka Simon Kurs navodi da je “ovo nova balkanska nacija koja je na izvjesnom putu da postane sledeća članica Evropske unije, što će je na velika vrata postaviti na turističku mapu svijeta“.

Crna Gora je u članku opisana kao očaravajuća zemlja koja ima različita istorijska poglavlja. U tekstu se navodi da je Crna Gora bila dio Mletačke republike, Napoleonove imperije, da je bila pod Turskom i Austrougarskom – piše Kurs.

U tekstu se govori o planiranim investicijama na sjeveru, i navodi da Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC) nekoliko godina za redom rangira Crnu Goru kao jednu od najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu, u pogledu ukupnog doprinosa putovanja i turizma BDP-u, i da će takav rast biti nastavljen u narednom desetogodišnjem periodu.

Iz Nacionalne turističke organizacije podsjećaju i da je među brojnim pozitivnim člancima objavljenim o Crnoj Gori i tekst u britanskom Telgrafu. Autorka  je Džejn Foster.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close