Култура

MAŽORET KLUB „LILI“ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Mažoret klub „Lili“ iz Herceg Novog učestvovaće u nedelju (24. mart) na državnom prvenstvu u modernim plesovima u Podgorici.

Na ovom prvenstvu zastupljeno je više vrsta modernog plesa, a 35 članica kluba „Lili“ takmičiće se u kategoriji mažoret plesa. Pripremile su sedam koreografija i nadaju se dobrim rezultatima, rekla nam je trener i koreograf Ljiljana Porobić.

– Mi se takmičimo sa tri formacije – sa našim pčelicama, kadetima i zajedno juniori i seniori, kao i sa jednim duom i tro solo nastupa. Spremali smo se, vrijedno smo radili i nadamo se da nekim priznanjima, a vidjećemo koliko je naš rad i trud prepoznat i koliko ćemo to dobro otplesati. 

Prije odlaska u Podgoricu, Mažoret klub „Lili“ učestvovaće u završnim programima „Praznika mimoze“: „Hvala za 50“ i karnevalskoj povorci.

– Odazvali smo se pozivu da budemo sutra na Trgu Nikole Đurkovića, kao i u subotu u karnevalskoj povorci. Malo je naporno, sve nam je zgusnuto u tri dana, ali s obzirom da sad imamo svakodnevne treninge zbog takmičenja u dobroj smo kondiciji i potrudićemo se da se predstavimo na pravi način. 

Za pet godina postojanja, Mažoret klub „Lili“ je osvojio brojna priznanja i nagrade, uključujući i osam evropskih medalja, a najdraža im je prva.

– Imamo dosta medalja sa državnih prvenstava i međunarodnih takmičenja, koje više i ne brojimo. Vjerovatno ih ima oko 40 u raznim kategorijama. Najveća priznanja su nam tih osam evropskih medalja koje imaju najveću težinu. Iako se radujemo svakoj nagradi, uvijek ističemo da nam je ta prva evropska medalja nekako najdraža, poručila je Porobić.

Nakon državnog prvenstva, članice Mažoret kluba „Lili“ nastavljaju da vrijedno treniraju i za Evropsko prvenstvo koje će biti održano krajem avgusta u Francuskoj.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close