Друштво

Mažoretke spremne za promociju Praznika i za dječji maskenbal

Hercegnovske mažoretke koje su jedan od sinonima za Praznik mimoze spremne su za brojne nastupe koji ih očekuju tokom februarske fešte. Jedan od najstarijih mažoret ansambala na ovim prostorima već je posjetio Podgoricu, Trebinje, Beograd.

-Ove godine ima dosta noviteta u našim nastupima, a u ansamblu je skoro 30 mažoretki, tako da imamo kapacitet da se pojavimo na mnogim manifestacijama – rekla je Antonija Novoselac, koja rukovodi ansamblom gradskih mažoretki.

Mažoret ples je zahtjevan i propisana su stroga pravila od toga kako mažoretka treba da izgleda do toga kako treba da pleše sa pomponom ili sa štapom.

– Ljudi nemaju taj osjećaj da je to teško kada  vide uvježbanu ekipu na sceni, pa tako dosta djevojaka i odustane poslije prve probe. Uporne i hrabre se ne predaju, a krajnji rezultat je na njihovo i naše zadovoljstvo upravo uspješan nastup. Naše djevojke nemaju samo probe koreografije sa pomponima i štapom, već i kondicione treninge i mini predavanja o Prazniku mimoze i istoriji mažoret plesa – objasnila je Novoselac.

Mažoretke će se i ove godine potruditi da učine vedrijim i sadržajnijim i dječije maskenbale na otvorenom, ali i jedan koji će biti organizovan u  zatvorenom prostoru u Institutu Igalo.

-U Herceg Novom ne postoji adekvatna sala za održavanje dječijih maskenbala, pa se suočavamo sa raznim problemima prilikom organizacije. Mislim da su i učesnici i roditelji toga svjesni. Svake godine dođe mnogo maskirane djece. Da bismo predupredili neke probleme ove godine će biti nekoliko novina. Obratićemo pažnju na animaciju djece koja će imati priliku da učestvuju u svim igrama. Druga novost je da će se defile maski biti održan na samom početku, kako niko ne bi ostao uskraćen da bude viđen ali i kako bi članovi žirija imali mogućnost da dobro vide i nagrade najbolje maske, zaključila je Antonija Novoselac i dodala da će u žiriju biti i jedan roditelj a izabraće ga najmlađa voditeljka programa.

Organizatori apeluju da roditelji dovedu djecu  na vrijeme  kako bi svi zajedno vidjeli kako će funkcionisati novi koncept maskenbala, da li će biti adekvatan i kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close