ИздвојеноКултура

MEĐU ODABRANIMA NA KONKURSU PAF-POEZIJA I STIHOVI KSENIJE MATOVIĆ – ČESTITAMO!

Podgorički art festival- PAF je interdisciplinarni festival muzičkog, dramskog, likovnog i književnog programa koji okuplja  mlade i starije, afirmisane umjetnike iz Crne Gore i regiona a u septembru će biti organizovan peti put. Već su realizovana  četiri ovogodišnja PAF – ARTO konkursa na koje je pristiglo 335 prijava,  101 kratka priča, 208 pjesama, 15 radova za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – KRATKE PRIČE  i 11 radova za grafičko oblikovanje knjige PAF – POEZIJA.

Konkursi su bili otvoreni od 5. februara do 13. maja, a nedavno su saoptena imena pobjednika i onih čiji će radovi biti objavljeni. S radošću informišemo da će u  knjizi PAF poezija naša koleginica i pjesnikinja Ksenija Matović biti zastupljena sa čak dvije pjesme.

Pjesme Marije Dragnić, Katarine Sarić i Aleksandra Gavranića izabrane su za najbolje na ovogodišnjem konkursu , dok su kratke priče Tijane Rakočević, Luke Marića i Dušanke Lojpur proglašene najboljima na konkursu PAF – KRATKE PRIČE II.

U žiriju su radili  Srđan Srdić, pisac i urednik izdavačke kuće Partizanska knjiga iz Kikinde, Ilija Đurović, pisac i urednik Žute Kornjače iz Podgorice i Ognjen Savić, urednik Artoa. Oni su od 208 pjeama odabrali samo  30 pjesama a od 101 kratke priče  22 koje će biti objavljene  u knjigama PAF – POEZIJA i PAF – KRATKE PRIČE .

Organizatori konkursa su  Podgorica art festival (PAF), izdavačka kuća ARTO i Culture club Podgorica.

Uručenje nagrada, predstavljanje knjiga PAF – KRATKE PRIČE II i PAF – POEZIJA, kao i najboljih grafičkih radova, biće organizovano na festivalu u Podgorici  krajem septembra.

Podsjetićemo, dvije zbirke poezije koje je Ksenija objavila minulih godina „Orfeonautika“ pa potom „Obol“ na grčkom i našem jeziku osvojile su publiku ali i kritiku jer autorka, kako sama voli da kaže poezijom plovi “između svijetova i vijekova, od kojih je svaki duboko urezan u njeno pamćenje“.

Odaćemo i da Ksenija priprema novu knjigu, a uz čestitke priznaćemo da se unaprijed radujemo  njenom novom naslovu.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close