Друштво

MEĐUNARODNI DAN ČIŠĆENJA OBALA I U HERCEG NOVOM

NVO Zero Waste Montenegro obilježava Međunarodni dan čišćenja obala u Crnoj Gori, u saradnji sa NVO Naša akcija i pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra. U Herceg Novom centralna akcija planirana je na plaži Titova vila u blizini ušća rijeke Surotine  sutra (21. septembra) u 11 sati u koordinaciji grupa građana „Ne Bacajte Boce“ i „OčistiMe“.

Koordinatori akcije u Herceg Novom su Milica Boca i Hayley Wright, a partneri  Opština Herceg Novi i preduzeće „Čistoća“ doo . Okupljanje je planirano na parkingu hotela Novi između 10:45h i 11 sati.

Na Međunarodni dan čišćenja obala, više od 15 nevladinih organizacija, međunarodnih institucija, javnih preduzeća i grupa građana širom Crne Gore udružuju snage da bi uticali na podizanje svijesti o rastućem problemu prekomjerne upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu i gomilanja otpada.

Sakupljeni otpad će biti kategorizovan i dokumentovan kao dio globalne inicijative #BrandAudit2019. Dobijeni podaci će biti korišćeni za sačinjavanje preporuka proizvođačima i opštinama u pogledu smanjenja otpada, njegovog sakupljanja, ponovne upotrebe i boljeg recikliranja. Rezultati akcije  u Crnoj Gori biće objavljeni do početka oktobra.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close