Друштво

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA: BILO BI LAKŠE AKO BI SVI POMOGLI 

Crveni krst Crne Gore  danas  obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. I pored stalnog pružanja pomoći socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima u Crnoj Gori,  povodom ovog važnog datuma, iz  te nacionalne organizacije podsjećaju javnost da postoji veliki broj onih kojima je potrebna pomoć, te  da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

Iz opštinske organizacije Crvenog krsta  podsjećaju da su prošle sedmice, povodom 17. oktobra ,  dijelili prehrambene artikle, obuću i odjeću  ali  i da to čine stalno,  bez obzira na datum, kaže sekretarka Mira Krsmanović i napominju  da će taj posao nastaviti i ove sedmice.

Crveni krst Crne Gore je prošle godine podijelio blizu 43 tone pomoći, koja se sastojala u hrani, higijenskim artiklima, obući, odjeći, ćebadima, školskom priboru…, koja je posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta podijeljenja za oko 1500 socijalno ugroženih porodica i 650 porodica romske populacije. Podijelili su lani i 191 invalidska kolica, a organizovana su i ljetovanja i ostali vidovi podrške za socijalno najugroženiju djecu i porodice.

Iz opštinske organizacije Crvenog krsta najavljuju da će i sjutra nastaviti sa brojnim aktivnostima povodom Svjetskog dana borbe protiv trafikinga.

„ Dijelićemo brošure i promovisati opasnosti od ove pošasti, naši volonteri će biti zaduženi za taj posao, u zavisnosti od njihovih drugih obaveza“ kaže sekretarka Krsmanović i ponavlja da su dobrodošli svi  kojima je pomoć potrebna.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close