ДруштвоТуризам

„MELJINSKI GUŠTI“    UZ MAŽORETKE I  GRADSKU MUZIKU ODUŠEVILI POSJETIOCE

Fešta ljeta u Mjesnoj zajednici Meljine,  pod pokroviteljstvom gradske Turističke organizacije,orgaizovana je u okviru manifestacije Meljinski gušti,  kao doprinos  obilježavanju 13.  jula a uprisustvu velikog broja gostiju i mještana. Od Lazareta do kuće Vujovića prodefilovale su mažoretke i članovi Gradske muzike, a ljubazne domaćice služile su priganice i sokove.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/20160713_200548.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

-Meljinski gušti su kulturno sportska i zabavna manifestacija koja traje tokom jula i avgusta.  Nijedan dan nema pauze već su organizovane škola boćanja, jedrenja, sportskog ribolova, vaterpola, malog fudbala, picigina, basketa i slično pa do pozorišnih predstava i muzičkih nastupa. Ima i iznenađenja, kao što je Truba sa Lalovine. To nije bilo najavljeno ali su svi pozdravili ideju. Mještani i turisti zajedno učestvuju u svim dešavanjima i takmičenjima. Manifestacija je organizovana sa ciljem turističke promocije Meljina i bolje valorizacije mjesta duž rivjere. Meljine ne treba razdvajati od Tople ili Igala jer povezani smo i gornjim i donjim putem i treba da nam dolaze i mještani i gosti. Meljinski gušti treba da postanu tradicija jer Meljinama to jednostavno treba, poručio je predsjednik Mjesne zajednice Meljine Đorđe Tošić.

Prema njegovim riječima  dobili su  podršku Opštine jer  Mjesna zajednica nema sredstava da sama finansira ovakve programe. Na ovaj način se sredstva od boravišne takse vraćaju jer se ulaže u turističku privredu. U Meljinama ćemo imati dva nova hotela. To su Lazaret i hotel koji će biti uz magistralni put, oba su visoko kategorisana sa 4 i 5 zvjezdica. To je nešto što će Meljinama dati na turističkom značaju. Ima još lokacija predviđenih za turističke objekte i nadamo se da će nadležni u Opštini u saradnji sa investitorima uraditi sve da se ove investicije što prije realizuju.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/20160713_200725.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

 Članica Savjeta MZ Nina Šiljegović, kao nekadašnja sportiskinja, rukometašica,  svoj borbeni duh je prenijela na aktivnosti u mjesnoj zajednici. Pokrenuli su brojne akcije uređenja mjesta,  investitori su obećali pomoći oko sanacije korita  potoka Nemila, uređenja tunela za pješake prema Zelenici. Novine su vidne, ove   manifestacije  su primjer dobre saradnje sa svima.  Do kraja ljeta će biti otvoren hotel iznad magistrale a iduće godine kompleks  Lazaret.  To je dobro za mještane, za mlade koji će dobiti zaposlenje….  Ulagaće se intezivnije u  razvojne projekte.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/20160713_201021.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

Nastup mažoretki i Gradske muzike pratili su  brojni gosti  iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Poljske i drugih zemalja . Iz razgovora sa nekim od njih saznali smo da su najveći utisak  ostavili ljepota grada , ljubaznost domaćina, toplo more i  pješčane plaže   – A i novina je  da  im domaćini gotovo svaki dan priređuju po neko iznenađenje, kao što su  sportska i  kulturna dešavanja, a i  fešta je jedno od njih.

Manifestacija Meljinski gušti trajaće do 31. avgusta.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close