ДруштвоИздвојено

МЕНАЏМЕНТ ПОМОРСКОГ САОБРАЋАЈА: “ЗАЛИЈЕГАЊЕ” ПО АСФАЛТУ НЕЋЕ НАС ПОКОЛЕБАТИ

На наводе које су упутили из Независног синдиката Поморског саобраћаја и УССЦГ, затражили смо и став менаџмента компаније. Саопштење које су упутили преносимо у цјелости:

-Људи који нијесу запослени у компанији , представљају се као синдикат те компаније. Истичемо да није лијепо да се људи лажно престављају. Надаље, није нам јасно ни коју врсту упозорења компанији шаљу лица која нису запослена у компанији.
Такође, сваки запослени који буде злоупотребљаво средства компаније, дјеловао супротно статутарним овлашћењима и интересима компаније и спавао на послу засигурно и у будуће, неће бити дио пословног тима Поморског саобраћаја.


Став менаџмента, по овом питању, неће поколебати никакво заклањање иза синдикалних функција, као ни “залијегање” по асфалту на оваквим и сличним протестима .
У сваком конкретном случају раскида уговора о раду компанија је сачинила и уручила писмено образложење, а оцјена законитости ових одлука се не доноси на протестним скуповима и ако , на жалост , зивимо у амбијенту гдје неодговорни појединици и организације здушно подстичу таква очекивања .
Kолико су оцјене о наводним незаконитим отказима о раду озбиљне и засноване на истини, најбоље говори чињеница да смо, у последња четири мјесеца , шест пута били предмет контроле инспекције рада .
Свака по пријави г -дина Срђана Kековића . Сваки инспекциски налаз је био без и једне примједбе.
И на крају , менаџмент копаније истрајава на ставу да је вођење кадровске политике искључиво у његовим ингеренцијама дјеловања и да тај сегмент пословне политике не намјерава да води преко медија. И овако ће бити докле смо ми ту и ван институционални притисци то не могу измијенити -наведено је у саопштењу менаџмента Поморског саобраћаја.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close