Економија

MILIĆ POPOVIĆ: “VEKTRA BOKA” PO ZAKONU OSNIVA NOVO PRIVREDNO DRUŠTVO

Izvršni direktor “Vektra Boke” Milić Popović komentarišući navode iznijete na današnjoj konferenciji za novinare, da se osnivanjem novog društva “Plaža Boka” otima imovina “Vektra Boke”, kazao je  da akcionarsko društvo  ima pravo da za realizaciju investicija osnuje privredno društvo u svom vlasništvu.

-Prema tome to je procedura koja se sprovodi preko Skupštine akcionara i o tome se izjašnjava Skupština u skladu sa Zakonom o privrednim društvima. Osnivanje novog društva je stvar  privrednog registra i sa tim Savjet za privatizaciju nema dodirnih tačaka – kazao je Popović, navodeći da je za sada donijeta odluka o osnivanju društva a da je na Skupštini akcionara planirano donošenje odluke o prenošenju nenovčanog kapitala.

On takođe navodi da je Privredni sud dao jasno mišljenje što se tiče tvrdnji radnika da njihova kompletna potraživanja spadaju u prvi isplatni red.

-Nadam se da su stav Privrednog suda dobili radnici i njihovi pravni zastupnici a to je da će odluka Ustavnog suda biti involvirana u novi Zakon o stečaju. Ta odluka se ne odnosi na planove za reorganizaciju koji su usvojeni pred Privrednim sudom i čija je realizacija u toku.

Tvrdi i da će novac koji je uplaćen na račun “Vektra Investments” od prodaje imovine “Vektra Boke”biti vraćen do 7. februara  kako bi bili isplaćeni povjerioci jer tada dospijeva druga rata trećeg isplatnog reda u skladu sa Planom reorganizacije.

-To je stvar poslovne politike kompanije- rekao je Popović.

Podsjećamo potraživanja radnika koja su u trećem isplatnom redu u iznosu od 3, 66 miliona eura, podrazumjevaju poreze i doprinose, razliku između minimalca i stvarno zarađene plate, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni sudija.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close