ИздвојеноСпорт

MILOŠ BOGDANOVIĆ – KAD SAN POSTANE JAVA

Desetogodišnji Novljanin, fudbaler Miloš Bogdanović, vratio se iz Beograda gdje je imao probne treninge u Crvenoj zvezdi, ostavio odličan utisak i kako kaže, sada je pod budnim okom trenera ovog kluba. Nakon 10. Internacionalnog fudbalskog kampa održanog ljetos na Jahorini, Miloš je jedan od polaznika koji je dobio šansu da trenira na Marakani sa vršnjacima.

Član je FK Pomorac iz Bijele, a za RHN priča kako je biti i trenirati sa “zvezdašima”.

-Bilo je fenomenalno. To je velika čast jer to je tako veliki klub i ponosan sam što sam bio u Crvenoj zvezdi. Treninge sam imao svakog dana i sastojali su se od različitih vježbi i pripreme utakmica. Mnogo se drugačije radi nego u Herceg Novom, trening  je baš težak. Bilo je nas 19 igrača a sa nama su radili treneri Ivan Gajić, Nikola Đurović i Vilotić zvani Piksi koji mi je bio glavni trener. Prvo veče kada sam došao u Beograd imali smo prijateljsku utakmicu, a nakon sedam dana i turnir koji je bio odličan, priča Miloš.

Nakon sedam dana u Zvezdi treneri su rekli da je Miloš odličan i da će pratiti njegov rad do 12 godine, te da će biti pozvan na turnire. Imao je priliku i da se upozna sa prvotimcima Vujadinom Savićem, Zoranom Popovićem i Aleksom Terzićem.

-Imam više omiljenih igrača, a to su Vujadin Savić, Milan Borjan, Milan Pavkov, a bio mi je i Miloš Degenek, samo što je otišao iz Zvezde, kazao je novski zvezdaš.

Tokom boravka u Beogradu, Miloš je obilježio još jedan veoma važan datum, svoj rođendan, a treneri, saigrači i prvotimci su mu priredili iznenađenje.

-Moj trener Ivan Gajić me je iznenadio tako što me je odveo da gledam trening prvotimaca. Nakon treninga, Vujadin Savić mi je uručio dres sa potpisima svih prvotimaca i ja sam bio presrećan. Divno sam se osjećao. Moj trener Piksi i saigrači su mi takođe priredili iznenađenje, pjevali rođendansku pjesmu i zabavljali smo se, ispričao nam je Miloš.

Bio je i na tribinama Marakane, tokom “večitog derbija” i kako kaže “osjećaj se ne može mjeriti ni sa čim drugim, nikada nije doživio takvo navijanje”.

Ovaj vrijedni, skromni dječak otkriva i dalje planove.

-Nastavljam da radim i da se trudim da postignem što viši nivo!

Uz fudbal, Miloš je učesnik humanitarnih koncerata u Herceg Novom i Boki, recituje, ide u muzičku školu, igra folklor i odličan je učenik IV razreda OŠ “Ilija Kišić”, a iznad svega voli Zvezdu za koju, kako je kazao, tradicionalno svi u porodici navijaju jer – Zvezda je život!

Čestitamo Miloše!

Foto: D. A. Bogdanović

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close