ДруштвоИздвојено

MILOŠ KONJEVIĆ: PITANJE BOLNICE JE PITANJE SVIH NAS!

Skupština opštine Herceg Novi mora da pošalje jasnu poruku Vladi Crne Gore da sa bolnicom Meljine ne smije da bude trgovine i da ona mora biti dostupna građanima Herceg Novog u punoj funkciji – kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević gostujući u našem programu.

Bolnica Meljine je trenutno najveći problem grada Herceg Novog. Lokalna samouprava čini koliko je u njihovoj moći, istakao je potpredsjednik Konjević.

-Sutra je sjednica Skupštine opštineHerceg Novi na kojoj će jedna od tačaka biti pitanje bolnice. Mi moramo doniijeti zaključak i volio bih da to bude jedinstven stav svih političkih partija koje su u lokalnom parlamentu. Slično smo poručili i po pitanju Instituta, tada kada je to bio problem, a sada se moramo zalagati još više. Institut je vezan za bolnicu Meljine naročito u okviru programa sa Norvežanima, kazao je Konjević.

On je podsjetio da Opština u svojim ingerencijama i mogućnostima pomaže rad te zdravstvene ustanove ali i da ona mora da uđe pod okrilje države i bude dio sistema javnog zdravstva Crne Gore.

-Očigledno je da vlasniku Atlas grupi nije stalo do njenog opstanka zato država mora što hitnije da riješi pitanje statusa Bolnice, ne čekajući okončanje sudskog spora, smatra Konjević.

On je takođe istakao da je svima poznato koliko mjeseci zaposleni ne primaju plate, a samo njihovim velikim zalaganjem bolnica funkcioniše.

-Pitanje bolnice je pitanje svih nas!, zaključio je Konjević.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close