ДруштвоИздвојеноТуризам

MIMOZA OKUPILA BEOGRAĐANE, TANJA BOŠKOVIĆ PORUČILA: DVA GRADA POVEZUJE FANTASTIČNA DOBROTA

Tradicionalno, Karavan  50. Praznika mimoze u Beogradu bio je  najposjećeniji a reakcije  građana i posjetilaca  u Knez Mihajlovoj, izuzetno pozitivne. Defileom Gradske muzike, mažoretki, trombonjera i maškara  dočarana je vedra i topla atmosfera hercegnovskog festivala premda je u Beogradu nekoliko sati pred ovaj nastup padao snijeg.

-Ovolika posjećenost  defilea u Knez Mihajlovoj pokazuje koliko Beograđani vole Herceg Novi i mimozu, istakla je potredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović i pozvala sve Beograđane, građane Srbije i regiona da nam se pridruže  na  festivalu.

Počasna građanka Herceg Novog, glumica Tanja Bošković bila je sa Novljanima u Knez Mihajlovoj i poručila od srca:  Nemojte propustiti Praznik mimoze!

Prema njenim riječima novski praznik je savršenstvo.

-To su dani vina i druženja, ljubavi, dani kada možete da sretnete nekog epohalnog. Herceg Novi ima najlepše šetalište, gde cvetaju ruže u januaru i februaru. Beograd i Herceg Novi su povezani davno, imaju „fantastičnu dobrotu“ koja ih ujedinjue – uvjerena je  Tanja Bošković.

Defileu je prethodio prijem za predstavnike Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, upriličen  u Gradskoj opštini Stari grad, na čijoj teritoriji je i organizovan Karavan mimoze. Predsjednik Katić je uručio predsjedniku GO Stari grad Marku Bastaću plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti što je Praznik mimoze i ove godine uspješno predstavljen u srcu Beograda.

Nakon defilea upriličen je prijem u Ambasadi Crne Gore u Srbiji, čiji predstavnici su takođe pratili defile. Čelnike Opštine Herceg Novi ugostio je ministar savjetnik Vule Tomašević sa saradnicima, kojem je predsjednik Katić uručio prigodne poklone.

Gostovanje Karavana mimoze u Beogradu nastavak je tradicije, a sve što smo pokazali i sve što  je obuhvaćeno  kvalitetnim  programom festivala najbolja je  promocije  ne samo Herceg Novog, već i Crne Gore i Mediterana, ocjenio je  član Direkcije Praznika mimoze, Zoran Živković.

Podsjeićemo, povodom jubileja Praznik mimoze trajaće 50 dana, od 1. februara  do 23. marta. Svečano otvaranje zakazano je za 1. februar, a nastupiće najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić.

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close