ДруштвоИздвојено

MINISTAR NURKOVIĆ U RADNOJ POSJETI HERCEG NOVOM

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima boravio je danas (srijeda, 23. oktobar) u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi.

Razgovor sa predsjednikom Stevanom Katićem i menadžmentom Opštine protekao je u radnoj atmosferi, jer je, kako su se sagovornici saglasili, puno tema koje su vazne ne samo za lokalno stanovništo već i na nacionalnom nivou.

Ministar je izrazio zadovoljstvo susretom, istakavši da je razgovor neophodan kako bi se predočile teme koje su od zajedničkog interesa, na kojima mogu raditi i donijeti konkretna rješenja. Osim putne infrastrukture, u fokusu su bile i teme iz oblasti pomorske privrede, status Luke Zelenika i gradske luke Škver.

– Zakoni  i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donesu sistemska rješenja i urede oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima. Bez obzira na političke stavove i opredeljenja naš zajednički zadatak je da stvaramo bolje uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore, naglasio je Nurković.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić predočio je ministru prioritetne projekte, za koje je neophodna saradnja sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva.

– Najznačajniji projekti za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Herceg Novom su izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica, definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver, rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići, koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac, kazao je Katić, istakavši da je riječ o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Jadranske magistrale, Katić i saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi ovog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u izvođenju radova.  Kao teme od posebnog značaja za grad istakli su i uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa, te mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close