Култура

MINISTARSTVO KULTURE CG: PRODUŽEN ROK ZA UMJETNIKE ZA UČEŠĆE U IPA PROJEKTU MONET, RAZMJENE I STVARANJA INOVATIVNIH UMJETNIČKIH DJELA

Ministarstvo kulture produžilo je rok za dostavljanje aplikacija za Međunarodni poziv za odabir mladih umjetnika za program razmjene u okviru projekta “MONET – culture in MOtion in adriatic NETwork of Museum”.

-S obzirom da je međunarodni poziv za odabir mladih umjetnika jedna od najznačajnijih aktivnosti u okviru realizacije IPA projekta MONET, kao i zbog novogodišnjih i božićnih praznika, Ministarstvo kulture, zajedno sa projektnim partnerima, produžilo je rok za apliciranje do 29. januara. 

Podsjećamo poziv je namijenjen umjetnicima  od 18 do 40 godina i odnosi se na učešće u laboratorijama koje će rezultirati u stvaranju jedinstvenih i inovativnih umjetničkih djela uz podršku tutora – mentora koji će biti koordinatori. Projektom je predviđen odabir  28 umjetnika koji će učestvovati u razmjenama na četiri lokacije: Crna Gora, Albanija, Regija Pulja i Regija Molize (Italija). Ministarstvo kulture će odabrati sedam kandidata u  oblastima:  fotografija; video; muzika; književnost;  vizuelne umjetnosti (uključujući slikanje, vajarstvo, dizajn, performans, itd).

Više informacija o pozivu, kao i aplikacioni formular na crnogorskom i engleskom jeziku možete pronaći na sajtu Ministarstva kulture ili se obratiti Odjeljenju za međunarodnu saradnju na e-mail adrese [email protected] i [email protected]

Projekat MONET je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora. Osnovni cilj projekta je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluge. Dodatno, rezultat projekta će biti i poboljšanje turističke i kulturne ponude na programskom području, kao i povećanje broja posjetilaca i turista. Ministarstvo kulture Crne Gore je na ovom projektu vodeći partner, dok su ostali partneri iz Italije Pino Pascali Muzej, ARATRO Univerzitet Molize i Regija Pulja, a iz Albanije Nacionalna galerija umjetnosti iz Tirane i Muzej fotografije Marubi. Pridruženi partneri su Ministarstvo kulture Albanije i Opština Leće.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close