ДруштвоИздвојено

MIRA I ZORO MARTINETI: NOVI JE NAŠ GRAD LJUBAVI, DJECE, UNUKA, PRIJATELJA

Nova rubrika na našem Portalu “Srce bira Herceg Novi“ prema zamisli  autorke  Viktorije Samardžić donosi priče onih koji žive u Novom i onih koji mu se često i u dugom nizu godina vraćaju. Zašto „Srce bira Herceg Novi“ ove nedelje objašnjavaju Mirjana -Mira i Zoro Martineti. Za sedam dana svoje razloge za ljubav prema Novom otkriće nam Sergej Ćetković.

Piše: Viktorija Samardžić

Ovonedeljna rubrika donosi priču o romantičnom i uglednom paru iz Herceg Novog- frontmenu  grupe „Exodus“- Zoru Martinetiju i prelijepoj činelistkinji Mirjani-Miri Martinetti. U nastavku čitajte zbog čega njihovo srce bira Herceg Novi… 

S obzirom da ste oboje u muzičkim vodama, kako je počela vaša ljubavna priča, i u čemu je tajna  uspjeha vašeg višedecenijskog braka u Novome?

-Naša priča je počela davno, prije 50 i nešto godina. Upoznali smo se na školskoj priredbi na kojoj su  svirali „Exodusi“.Nekako je presudna bila pjesma „Nataly“, koja nas i danas vraća u te dane kaže Zoro. A tajna uspješnog braka…pa znate kako, kad ste zaljubljeni i mladi sve je oko vas bajka, ali ako poslije vjenčanja, djece i svih obaveza prodje zaljubljenost  i ostane ljubav, poštovanje i tolerancija dogurate daleko… Sada imamo ljubavi kao nekad.

Frontmen ste najjpopularnije hercegnovske grupe „Exodus“, kad se osvrnete kroz vrijeme koliko ste srećni što ste ostali u Herceg Novom i podarili mu pečat i prepoznatljivost u cijelom svijetu kroz „Exoduse“, i da li ste se nekada pokajali što ste odbili  karijeru zarad našeg grada?

Nikada se nisam pokajao što sam ostao u svom gradu gdje su me uvijek bodrili , moja porodica, prijatelji,pjacete i skalini, kaže Zoro.

Koja je po vama prednost života u Novom?

Naši sagovornici imaju zajednički odgovor -Herceg Novi je grad koji ima dušu i koji veže ljude za sebe, pa kad se izgubite na kratko jedva čekate da se vratite.

Vaša nedeljna tradicija kada ste u gradu je…?

Skoro u jedan glas Mira i Zoro kažu: odlazak na jutarnju kafu sa prijateljima…

Po čemu se buđenje jutra u Herceg Novom razlikuju od ostalih destinacija na kojima ste bili?

I na ovo pitanje je odgovor koji smo dobili usaglašen: Po plavom nebu i mirisu mora…

Najljepši trenutak koji vam se ovdje desio je…?

Kada smo dobili našu djecu.

Miro, vi ste bili  prva žena činelistkinja u bivšoj SFRJ, koliko vam je imponovala ta  titula, i sa koliko prednosti ali i iskušenja ste se susretali u gradu?

Svima je poznato da sam činjele učila iz inata,pa je iskušenje bilo veliko…

Sjajna ste domaćica, učesnica svih novskih fešto, koji bi bio najpoznatiji bokeški ručak koji spremate?

Njokada,ali prava Bokeška.

Najdraža novska  fešta  za naše sagovornike je  nekadašnji maskembal. Kažu da su se za to pripremali cijele godine a feštalo se do jutra.

Je li prednost biti muzičar u malenom gradu?

Nekada je bilo veliko poštovanje biti muzičar, a sada više nije, kaže Zoro.

Prava je rijetkost održati grupu pola vijeka, kako ste uspjeli?

Uz veliku toleranciju i poštovanje među članovima.

I Mira i Zoro vjeruju da bi najveći izazov sada bio vratiti gradu prave fešte, a na pitanje iz naslova ove rubrike:  Zbog čega vaše srce bira Herceg Novi opet odgovaraju zajedno.

To je naš grad. U njemu smo pronašli našu ljubav, dobili našu djecu, unuka, u njemu su naši prijatelji.

 

 

Fotografije iz privatne arhive Mire i Zora Martinetija

                                 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close