Спорт

„МЛАДОСТ“ ПОНОВО НА ЦРНОГОРСКОЈ ВАТЕРПОЛО МАПИ

Ватерполо клуб Бијела повратио је старо име „Младост“ што је веома обрадовало мјештане Бијеле, а посебно љубитеље ватерпола. Под овим именом, клуб је три године био члаљн Прве ватерполо лиге Југославије и дао бројна, славна имена попут Миодрага Кривокапића, Станка Злоковића и друге.

Грађани Бијеле су уз помоћ Мјесне заједнице обновили и пливалиште и удахнули му спортски живот. На њему дјеца поново раде, овог пута под стручним назором Васа Ћуковића који на будуће ватерполисте преноси знања стечена у Јадрану и неким клубовима из иностранства.

Одржана је изборна Скупштина ВК Бијела, а нову управу чиниће предсједник Бранко Вуковић и чланови Веско Булајић, Милица Желалић Илчић, Илија Ћетковић и Борис Боснић.

Веско Булајић, члан управе клуба и вршилац дужности предсједника Мјесне заједнице Бијела казао је да је главни циљ покренути се са мртве тачке и зауставити стагнацију клуба са великом традицијом.

-За почетак смо средили пливалиште и омогућили да тренери клуба раде са дјецом. До почетка нове такмичарске сезоне, покушаћемо да затворимо финансијску конструкцију и одлучимо које клупске секције да пријавимо за такмичење. У току љета ће радити школа пливања из које ћемо покушати да селектирамо најбоље, који би у зимском периоду радили на базену у Игалу. Има доста посла, али важно је поставити ствари на право мјесто и довести људе који желе да раде и афирмишу клуб, казао је Булајић.

Станко Злоковић, један од најбољих играча који су поникли у „Младости“, а затим преко Јадрана изборио и репрезентативну капицу, каже да је више него поносан што се обнавља рад у клубу у којем је поникао и који се поново зове старим именом „Младост“.

-Ми старији, сигурно носимо пуно емоција због свега тога јер седамдесетих година прошлог вијека, Бијела је била прволигаш, у тадашњој ватерполо елити некадашње Југославије. Бројна имена играча који су поникли на овом простору су и била обавеза да се настави добар рад. Нисам у управи али ћу помоћи да клуб нађе своје мјесто у породици црногорског ватерпола, рекао је за РТХН Злоковић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close