ДруштвоИздвојено

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ЛАЗАРИЦИ, САБОРНА ПРИЧА КОЈА ЋЕ ТРАЈАТИ

У цркви Лазарици на Видовом врху служена је јутрос света литургија, а у бесједи   поводом овог великог празника, надлежни парох, отац Стеван Дурић истакао је задовољство и захвалност црквеном одбору, мјештанима и Општини  на одржавању пута до храма али и саме цркве.

Предсједник Топаљско-херцегновске црквене општине, Зоран Лазаревић, честитао је народни празник Видовдан, и истакао  да се овдје осјећа “како људи дишу дух Јеванђелски, Светосавски и Његошевски”.

– У континуитету одржавамо пут па и то је литија. Када је почело пробијање пута , знали смо и били свјесни и они који су то радили пута Лазаревог. Ово мјесто окружују бројна села из којих су људи вриједно радили на изградњи, а помогли су и из Црквених одбора Сушћепана, Мојдежа, Ратишевине, рекао је Лазаревић и посебну захвалност упутио је општини Херцег Нови.

-Ово је саборна прича, која ће се наставити. Сви који сте овдје и сви који ће долазити наставиће ову причу, закључио је Лазаревић.

Литургији и прослави храмовске славе у Лазарици присуствовао је предсједник Херцег Новог Стеван Катић са сарадницима. Молебан за очување светиња биће вечерас служен у храму вазнесења Господњег на Топлој са почетком у 20 сати.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close